Jde o nebetyčnou nezákonnost a nevědomost státních orgánů

16. 12. 2009

Otevřený dopis společnosti Konopí je lék ministryním zdravotnictví a spravedlnosti

Vážená paní ministryně zdravotnictví, vážená paní ministryně spravedlnosti Obracíme se na Vás s laskavou žádostí o Vaši veřejnou podporu paní Libuši Bryndové ze Zlukova a panu Petrovi Kodymovi z Kolína. Paní Libuše Bryndová je jedním z největších českých odborníků v oblasti vzdělávání a léčby konopím. Žena s takovým rozhledem a bohatou klinickou praxi "babky bylinářky", kterou nám bez uzardění může Evropa jenom závidět, bude stát s hanbou za svoji práci pro druhé již potřetí před soudem. Konkrétně 18. prosince 2009 u Okresního soudu v Táboře. Je to nejen naše hanba, ale od výroků Nejvyššího soudu (2006, 2008) i nezákonné jednání státních orgánů.

Od roku 2008 nesmí být nikdo trestán anebo jinak státem ostrakizován a diskriminován za léčbu konopím. Jak je možné, že judikátů Nejvyššího soudu nižší soudy a státní zastupitelství a policie nedbají a porušují zákon? Navíc u případů, u nichž jednoznačně nelze vůbec prokázat žádnou společenskou nebezpečnost, což je nezbytný znak trestného činu a právě naopak lze prokázat vysoký společenský prospěch? Je smutné, že právě čeští vědci patřili a patří ke světové špičce vědeckého poznávání léčivých účinků konopí a jejich světovou vědou uznávané výzkumy nedokázaly prolomit hradbu lživých a veřejnost matoucích prohlášení ohledně konopí. Poznatky vědy potvrzují tisíciletou zkušenost lidstva a dávají nám nové perspektivy a výzvy. Výzkumy jasně a doložitelně potvrzují, že konopí a jeho produkty jsou velmi účinný lék (bylina), který je pro pacienty nesmírně šetrný a je v řadě případů lékem první volby. O nízké nákladovosti konopí vůči veřejnému zdravotnímu pojištění snad ani není potřeba hovořit. Není to právě proto, že je konopí levné a dostupné, jsou nevinní lidé kriminalizováni, když nechtějí podporovat drogové a jiné mafie a opatří si jej pro sebe či jiné nemocné sami?

Proto Vás laskavě žádáme, abyste společně požádaly ministra vnitra a odborné společnosti Konopí je lék bylo na začátku roku 2010 ze skladů ministerstva vnitra vráceno 300 kg. kvalitních a dozrálých květů léčivého konopí (pokud bude mít policie pouze marihuanu, budeme to považovat za dostačující). Nezákonným postupem státních orgánů bylo společnosti Konopí je lék v srpnu 2009 uvedené množství konopí zcizeno, přestože doložitelně sloužilo léčbě a výzkumu. Z vládního konopí, popř. marihuany vydáme první 1 kg květů panu Petru Kodymovi z Kolína, kterému letos na podzim státní orgány zabavily léčivé konopí, přestože si pomocí něho léčil rakovinu a její příznaky. Policie i přestupková komise měla onemocnění pana Kodyma doloženo z lékařských zpráv a daná úřednice přestupkové komise se dokonce o onkologické léčbě zmiňuje jako o polehčující okolnosti, že pana Kodyma nepotrestá víc než jen tím, že mu sebere lék! Jakápak polehčující okolnost! Jde o nebetyčnou nezákonnost a nevědomost státních orgánů, které si pletou léčivé konopí s marihuanou a doložitelně efektivní léčbu nazývají z hrubé nevědomosti toxikomanií. Jako adiktolog, psychoterapeut a jeden ze spoluzakladatelů Společnosti pro návykové nemoci České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně proti tomuto tmářství pod rouškou zákona důrazně protestuji. Než získá společnost Konopí je lék svolení k dodávce vládního konopí, budeme pana Kodyma za podpory našich dodavatelů zásobovat léčivým konopím sami.

Příklady paní Bryndové i pana Kodyma jsou však jen vrcholkem ledovce kriminalizace nevinných lidí. Bohužel od nového roku se právní situace "konopných pacientů a léčitelů" ještě zhorší, pokud dané osoby nezískají oprávnění k pěstování a zpracování konopí. Nikdo však nevíme, jak naplnit první část věty trestního zákona "Kdo neoprávněně v množství větším než malém ...."

Proto Vás paní ministryně potřetí laskavě žádáme, abyste Konopí je lék a české veřejnosti sdělily, co musí žadatel jako je například naše společnost splnit, abychom byli ze zákona oprávněnou osobou a mohli jsme i nadále poskytovat nemocným léčivé konopí a provádět výuku pacientů, lékařů, studentů a jiných zainteresovaných pomocí cannabis v souladu se zákonem. Tři druhy cannabis (herba, resina, tinctura) jsou již dnes uvedeny v číselníku neregistrovaných léčiv Státního ústavu pro kontrolu léčiv. I pro lékaře je situace zcela nepřehledná. Na výzkumu léčby konopím a tvorbě standardů dobré léčebné praxe se budeme rádi podílet a nabízíme naše odborné kapacity.

Děkuji Vám za Vaši podporu výše uvedeným lidem a děkuji předem za Vaše vyjádření

Mgr. Dušan Dvořák, předseda Konopí je lék, o.s.

Libuše Bryndová: Odborné články paní Libuše Bryndové najdete na internetu např. na a) Britských listech včetně CV, b) Konoptiku, c) Legalizace, d) webu paní Bryndové nebo na webu e) Konopí je lék v sekci Léčba - zkušenosti pacientů

Petr Kodym: Neuvěřitelnou zrůdnost státních orgánů dokládáme se svolením pana Petra Kodyma na webu Konopí je lék v sekci Zrůdnosti zákona, kde je uvedena a) Zdravotní dokumentace, b) Průkaz ZTP a c) Přestupkové řízení -- doporučujeme dočíst až do konce.

Víte, že Fénixovy slzy (konopný výtažek) jsou nejúčinnější lék na celou řadu vážných a smrtelných nemocí včetně rakoviny a nemocní jej nesmějí dostat, protože je levný a dostupný a mafie by přišly o zisky?

Hledáme politika s pořádnou rakovinou aneb Fénixovy slzy pro Ateliér ALF...

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 16.12. 2009