Vysokoškolský titul. Zn. Levně

11. 11. 2009

tisková zpráva

Ve středu 11. listopadu od 14 do 17 si přijďte zakoupit vysokoškolský titul nebo podepsat petici za odpovědnou reformu. Rozhodnutí necháme na vás. Happening se uskuteční před budovou ministerstva školství, Karmelitská 8, Praha 1:

Vzdělanost je sice prioritou vládních programů, ale konkrétní čísla vypovídají spíše o opaku. Formou prodeje vysokoškolských titulů chceme upozornit na dlouhodobou degradaci vzdělání v české společnosti. Pokles podpory vzdělanosti je vyjádřen snižováním rozpočtu školství a také Akademie věd, na druhou stranu si ale někteří reprezentanti politické sféry opatřují tituly veskrze pokleslou a nedůstojnou formou.

V rámci happeningu bude možnost podepsat petici Za odpovědnou reformu (www.odpovednareforma.cz), týkající se související reformy vědy a vysokého školství.

Fórum Věda žije! je občanské sdružení, jejímž cílem je informovat veřejnost o nastalé krizové situaci ve vědní politice, vyvolat otevřenou diskusi a iniciovat systémové změny. K omezení totiž nedochází v důsledku ekonomické krize, ale pod tlakem lobbistických skupin, které usilují převést miliardy z veřejných financí určených pro vědu do neprůhledné oblasti průmyslových inovací, za nimiž se často skrývají zájmy soukromých firem.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 11.11. 2009