BL lžou: Měl snad Fischer protiraketový projekt odmítnout?

23. 10. 2009

BL lžou!!! Ze zprávy na stránkách Úřadu vlády ČR najdeme text:

"Předseda vlády uvedl, že ČR si zatím bude hledat své místo v tomto projektu a bude dále konkretizovat svou roli. Premiér také upozornil, že nyní je systém budován jako projekt Severoatlantické aliance."

Zdroj: ZDE

Co tedy premiér řekl? Ano, přislíbil spolupráci, ale to je tak asi všechno. Řekl prostě diplomatickým jazykem NIC. Že nevylučuje spolupráci, že můžeme jednat. Navíc projekt je v plenkách, nikdo ještě ani neví, jak přesně to bude vypadat a bude to na roky, argumentuje Ivo Mareš.

Měl by snad premiér mandát říct kategorické ne??? Nikoliv. Řekl - můžeme jednat a v tomto přislíbil spolupráci - přislíbil spolupráci v jednání.

Dále se stále mluví o tom, že na to Fischer nemá právo, že je úředníkem a že to není vláda vzešlá z voleb. Pomineme-li, že Fischer nezavázal ČR k ničemu a že vlastně neřekl nic. Žádná vláda v naší republice nebyla vzešlá z voleb! Občané si volí Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR. Premiéra jmenuje prezident a to toho, kdo má největší šanci sestavit vládu, která projde hlasováním PSP ČR. Vláda má mandát od sněmovny, sněmovna od občanů. Sněmovna je tu od toho, aby říkala hlas lidu, jsou to zástupci lidu a jak jsme si je zvolili, tak oni (za nás) dávají hlas vládě - jakékoliv. Tedy každá vláda má mandát, pokud ho získala od sněmovny - od nás občanů prostřednictvím našich zástupců.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 23.10. 2009