Selhání iniciativy "Ne základnám"

18. 9. 2009 / Jan Čulík

Iniciativa Ne základnám vítá rozhodnutí prezidenta Obamy zrušit projekt vybudování radarové základny v České republice. Jsme přesvědčeni, že právě odpor občanů, který trval tři roky, k tomuto rozhodnutí významně přispěl (sic!) . Jak řekl mluvčí Iniciativy Ne základnám Jan Májíček: "Obamově administrativě by se jinak rozhodovalo, kdyby byly proradarové smlouvy ratifikovány. O tom, že je v České republice silný odpor proti tomuto plánu v USA dobře věděli,"praví se v tiskovém prohlášení Ne základnám.

Obávám se, že je to naprostý nesmysl. Májíček si fandí. Rozhodnutí americké vlády, zdá se, vůbec nebylo založené na nějakém "lidovém odporu z České republiky".

O tom se v zahraničí vůbec neví. Je obrovským selháním protiraradových iniciativ, že se jim vůbec nepodařilo komunikovat jejich postoj a postoj české veřejnosti do zahraničních médií. Až do této chvíle informují i levicová média, že "Češi a Poláci jsou zrušením raketové obrany zklamáni" ZDE. To je jako úspěch, pane Májíčku? To snad nemyslíte vážně.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 17.9. 2009