Hluchá redaktorka MFD

16. 9. 2009 / Ivo Bubeník

Jinak než takto nelze nazvat její reakci na vysvětlení ministra práce na její dotaz, kde bude stát brát na důchody za několik let.

V článku ve středeční MFD pod názvem Všechny škrty jsou mi proti srsti na dotaz redaktorky Jitky Vlkové ministr práce Petr Šimerka sdělil, že "do loňska se vybralo víc, než se vyplatilo, loni o 21 mld víc a přebytky se rozplynuly ve státním rozpočtu a utratily za něco jiného".

Jinak řečeno, vlády tyto finance komunisticky důchodcům kradou. A tyto finty se dějí po celých dvacet let od roku 1989! Přesto postupně došlo ke snížení důchodů ve vztahu k reálné mzdě téměř o 10%.

Nic z toho paní redaktorce jaksi záhadně nevadí. A že navzdory privatizaci snad všeho, máme STÁTNÍ DŮCHODOVÝ SYSTÉM, to jí také nevadí. Bude mlčet i k tomu, až jí stát bude vyplácet 30 nebo 20% penzi, ačkoliv dnes ji slibují vlády alespoň 40%. A to jen proto, že žádnou skutečnou reformu důchodů nedělají, chlácholí nás spořením v soukromých fondech, a dál tutlají chyby privatizace a korupční prodej majetku, který výdaje na důchody mohl pomoci financovat.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 16.9. 2009