Vláda a zodpovědnost

15. 9. 2009 / Petr Wagner

Když jsem se dověděl, že sociální demokracie nepodpořila hlasování o rozpuštění sněmovny, první, co mě napadlo, bylo -- konečně někdo dostal rozum. Současná vláda je asi nejfunkčnější, jakou jsme kdy měli.

Tomu, že to byl asi dobrý politicko-taktický tah, napovídá jednak asi přirozená sympatie veřejnosti vůči zachování současné "úřednické" vlády a také zcela infantilní reakce představitelů ostatních stran. Jako obvykle svou rezignací na poslanecký mandát vede pan modrý předseda. I když pan Kalousek je v těsném závěsu. Dnešními vystoupeními se opravdu demaskovali totálně a bez žalovatelných slov to popsat nelze.

The Czech general election "won't take place until spring 2010" - see CLICK HERE

Netuším, jestli to sociální demokracie plánovala, ale zpětně je zjevné, že splnila přání většiny občanů, dala políček ODS a prezidentovi a bude získávat body, čím víc se bude Fischerově vládě dařit. Navíc nám prostým občanům ukázala, že se politici ještě úplně nezbláznili a jsou schopni jednat racionálně

A tak budeme mít volby o půl roku později. Budeme mít vládu, která bude něco dělat. A budeme mít rozpočet, který odpovídá současné situaci.

Pokud se na něm totiž současní poslanci neshodnou, hrozí další pražská defenestrace, nebo již ne sametová revoluce.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 15.9. 2009