"Czechtek" v Británii - je zákonem zakázán

30. 8. 2009

Jeden britský policista byl zraněn, když ho zavolali k zásahu na protizákonné "rave party", jíž se účastnilo 4000 lidí, konstatovala v neděli policie. Policie z hrabství Wiltshire byla zavolána v sobotu na pole nedaleko vesnice Warminster, kde raveři instalovali zesilovače a zvukové zařízení. Policie protizákonné shromáždění likvidovala celou noc. Do šestačtyřicetiletého policisty najel automobil a zřejmě mu zlomil kotník. Policista byl odvezen do nemocnice.

Mluvčí policie ve Wiltshiru Steve Coxhead konstatoval, že "rave parties" se normálně účastní stovky, nikoliv tisíce osob.

"Takové akce ignorují bezpečnost účastníků i skutečnost, že to obtěžuje místní obyvatelstvo a blokuje dopravní tepny. Většina účastníků prostě opustila svá vozidla na krajnici silnic, což vedlo k narušení provozu a ve městech Heytesbury, Codford, Chitterne, Tilshead a Shrewton musely být vytvořeny objížďky. Apelujeme na veřejnost, aby se této oblasti vyhýbaly. Ochromení provozu bude bohužel trvat ještě několik hodin."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 28.8. 2009