398 čtenářských reakcí

12. 8. 2009

  • No, tak tohle je něco, kvůli čemu by Její Veličenstvo paní královna měla vylézt z mrazáku. Dělejte, Vaše Veličenstvo, nasedněte do letadla, odleťte do Washingtonu a nakopejte jim prdel.
  • Jak může být nejmocnější země na světě tak patologicky blbá?
  • Co kdybychom je při tom nechali? Zdá se, že se nám tady před očima odehrává určitý darwinistický proces...

Od úterního večera, kdy v deníku Guardian vyšel článek o útocích amerických konzervativců na britské státní zdravotnictví, napsali k tomu britští čtenáři 398 reakcí.

  • Oni tvrdí totéž o kanadském zdravotnictví. Když ono na světě opravdu existuje tolik zločinných socialistických zemí...

  • Mně se opravdu líbila ta scéna ve filmu "Sicko", kde se Američan, kterému usekli dva prsty, musel rozhodnout, který z nich si nechá přišít, protože si nemohl dovolit nechat přišít oba.

    Dejte mi britské státní zdravotnictví kdykoliv.

    Tato kampaň je dílem pojišťoven a (zkorumpované) tvrdé pravice a je pěkně šokujcí, jak hluboko dokážou klesnout ve snaze ochránit svá koryta

  • Tohle je opravdu děsné. Pokud existuje tolik dobrých důvodů, proč je zdravotnictví pro všechny špatný nápad, proč tedy Republikáni používají lži?

    Ano, britské státní zdravotnictví má své chyby a potřebovalo by širokou reformu, ale alespoň vím, že mi vždycky bude k dispozici, když ho budu nejvíc potřebovat. Lituju ty Američany, kteří takový luxus nemají.

  • Šílenci. Lháři a blázni.

  • Není na tom trochu pravda? Četl jsem informace o tom, že NICE neschvaluje určité léky, anebo že si pacienti kupují léky ze soukromého sektoru, protože jim to britské státní zdravotnictví odmítlo financovat.

  • Dnešní americké zdravotnictví je trapné a ostudné. Kdyby se tam zítra zavedl státní zdravotní systém, jako je britské NHS, jen z toho důvodu by se 12. srpen stal státním svátkem.

    Nejde o NHS a o to, jak funguje. Tihle lidé bojují proti změnám a snaží se ochraňovat své vlastní zájmy.

  • Tady v této domácnosti jsme tři, co jsme za poslední tři roky potřebovali britské státní zdravotnictví. Dvě operace na náhradu kyčle, jeden šroub do kyčle, zápal plic a má cukrovka. Tady v oblasti Northamptonu nemáme jedinou stížnost na britské zdravotnictví, na péči ani na čekací doby. Je to celkově naprosto vynikající systém. Bůh žehnej britskému státnímu zdravotnictví a všem, kdo ho umožnili.

  • Zajímavé, jak ti pravicoví Američané rádi citují, že si Britové stěžují na naše zdravotnictví, ale málokdy přiznají, že si většina lidí tady myslí, že nejlepším lékem na britské zdravotnictví je dát mu víc státních peněz.

    Výdaje poslanců? Rakety Trident? Dotace z EU? Válka v Iráku? Je úplně jedno, proti čemu lidi jsou, nakonec téměř každá kampaň skončí argumentací, že by se ty peníze měly raději vydat na nemocnice, zdravotní sestry, na doktory. Republikáni ovšem nechtějí, aby to Američané věděli.

    NHS není dokonalé, ale drtivá většina Britů chce lepší státní zdravotnictví, ne soukromou lékařskou péči.

  • Ti primitivové z venkova se v tomhle budou vyžívat, ne proto, že je to spravedlivá kauza, ale protože pravice vydělává spoustu peněz na to, že neefektivně léčí bohaté zákazníky. Je to pravda, že peníze nemají svědomí. Proto jim je naprosto jedno, v jaké situaci jsou chudí. Určitě budou dál šířit obrovské množství dezinformací ve snaze tu reformu zničit.

    Sám kritizuju určité části NHS., ale raději bych byl nemocný v Evropě, zejména v Británii, než v Severní Americe.

    My bychom měli zahrát významnou roli v tomto sporu tím, že budeme informovat americká média, že si hluboce vážíme britského státního zdravotnictví. Podpořme v té věci Obamu.

  • No, tak tohle je něco, kvůli čemu by Její Veličenstvo paní královna měla vylézt z mrazáku. Dělejte, vaše Veličenstvo, nasedněte do letadla, odleťte do Washingtonu a nakopejte jim prdel.

  • Američan má možnost buď si platit soukromou zdravotní pojišťovnu, anebo zaplatit celý majlant z vlastní kapsy v době léčení, zatímco v Británii má občan možnost vybrat si buď soukromou zdravotní pojišťovnu, anebo zdravotnictví zdarma.

  • Několikrát jsem se smál, když jsem tohle četl. Teda! To jsou dost šokující lži. Vždyť mohli kritizovat dlouhá čekání na léčbu v nemocnici, virus MRSA anebo nedostatek zdravotních sester. Ale oni to trochu přehnali.

    Prosím vás, kdo by mohl být tak blbý, že by věřil, že lidi starší 59 let nemají právo na léčbu srdečních chorob? Snad proboha nejsou ani Američani tak naivní.

    NHS je v mnoha ohledech velmi dobrý systém. A konec konců, když státní zdravotnictví nechcete, můžete vždycky jít do soukromé nemocnice. Proč nemohou Američané taky mít obojí?

  • Proč proboha britské velvyslanectví jen "tiše opravuje nepřesnosti?"

    Británii tady tito lidé líčí jako zaostalý, stalinský stát a jediné, co britské velvyslanectví dokáže, je, že "tiše opravuje nepřesnosti".

    Pravice v USA mě vždycky rozčilovala, ale tohle je přímý útok na jednu z věcí, kvůli nimž jsem hrdý, že jsem Brit (a je jich opravdu dost málo).

    Ministr zdravotnictví by měl poslat těmto zločinným šiřitelům drbů oficiální protest. Ta drzost! Ta neskutečná drzost!

  • Kde začít? Počtem Američanů, kterým by bylo odmítnuto léčení kvůli tomu, že nemají pojištění? Obávám se ale, že to těm Republikánům vyjde, zatímco by se měli stydět za to, jaké mají v Americe zdravotnictví a za to, že nesmyslně útočí na zdravotní systém jiné země.

  • Pro všechny nadšené stoupence britského státního zdravotnictví: Podívejte se na tyto reakce pacientů. ZDE

  • "Britské velvyslanectví ve Washingtonu se tiše snaží opravovat nepřesnosti."

    Proč? Neměli bychom je žalovat? Vždyť to jsou pomluvy. Proč je musíme jen tiše opravovat? JSOU TO AMERIČANI, UMĚJÍ JEN VELKÁ PÍSMENA.

  • Je zajímavé být terčem takovéto kampaně dezinformace. Normálně stojíme bok po boku s Američany a jsme znepokojeni Sověty nebo muslimy.

  • "Neměli bychom je žalovat?"

    Ne, protože jsme Britové a jsme zdvořilí, tak ať ti pravičáci zuří, my jen tiše budeme žít déle.

  • Yankejové tady dělají to, co umějí nejlíp, totiž způsobují bolest, škody, a ničí ty, kteří jsou nejslabší a nejzranitelnější. Dělají to už desítky let po celém světě, teď se soustřeďují na své slabé a bezmocné. Vynikající, vy Američané, vy obránci svobody, vaši předkové na vás musejí být hrdí.

  • Kromě toho, kdyby nebyli tak děsivě mocní, zdálo by se mi to zábavné, že konzervativní pravice křičí o křesťanských hodnotách a zároveň jedním dechem útočí na všeobecnou zdravotní péči a odsuzuje své spoluobčany k trvalému utrpení, protože si nemohou dovolit zdravotnictví. Zjevně platí přikázání "Miluj svého bližního" pro tyto pokrytce jen někdy.

  • Chirurg britského státního zdravotnictví zachránil mému manželovi život, a můj zážitek u obvodního lékaře dnes odpoledne byl příkladný -- je to úplně něco jiného, než čím musí procházet můj americký bratranec v jejich firmě. Když má jeden z jejich zaměstnanců dlouhodobý zdravotní problém, platí za to jejich firma. Ano, a možná by nám mohli ti pravičáci vysvětlit, proč tu v Británii máme z Ameriky tolik zdravotnických turistů?

  • Naši diplomaté by neměli být tak zbabělí, že jen "tiše v soukromí opravují nepřesnosti". Měli by křičet na kritiky stejně hlasitě jako by to dělali Američané, kdyby to bylo obráceně. V Británii podporuje státní zdravotnictví pravice i levice a i když si někteří lidé na ně trochu stěžují (jako na všechno v této zemi), je to systém, který nám všem poskytuje obrovské záruky.

    Četli jste tu zprávu o demonstrantu proti Obamovým reformám, který se na jedné radniční schůzi zranil? Žádá o pomoc s náklady na nemocniční péči, protože nemá zdravotní pojištění! ZDE

  • Když se dokážete spojit se spoluobčany a ochránit se před cizinci kulkami a bombami, které nakoupíte za peníze vybrané na daních, co je tak špatného na tom dát se dohromady a stejným způsobem se chránit před rakovinou a infarkty?

    Pokud mohou peníze vybrané na daních, financovat koupi tanků, mohou financovat i koupi očkovacích vakcín.

  • Zdravotním pojišťovnám, které financují většinu tohoto pravicového šílenství, tohle tentokrát neprojde tak jako v roce 1993. Tehdy uklidnily své oponenty přísliby, že odstraní ty nejhorší problémy, neuvěřitelné břemeno administrativy a omezení toho, kdo má právo být pojištěn. To samozřejmě nikdy neudělali a nyní zdravotní pojišťovny zabíjejí Američany jejich zanedbáváním rychlostí, o níž může Usáma bin Ladin jen snít.

  • Právě jsem viděl ty idioty v pořadu Jona Stewarta, jak řvaním umlčovali lidi, kteří chtějí spravedlivější systém, který nebude založen na ziscích.

    Jak může být nejmocnější země na světě tak patologicky blbá?

    Někdy máte dojem, že Spojené státy jsou zemí šílenců milujících Ježíše a lidí s vidlemi a primitivy jako Sarah Palin nebo Bill O'Reilly.

    A pak si pustím pokrokovou normálnost Amy Goodmanové na http://www.democracynow.org/ a uvědomuju si, že existují i Američané s mozkem, kteří se starají o spolubližní...

  • Žádný prezident není silnější než systém, a "systémem" mám na mysli obrovskou síť podnikatelských lobbistů, která v Americe ovládá tvorbu zákonů.

    Zákaz soukromých finančních darů politikům je nutnou podmínkou pokroku v oblasti reformy zdravotnictví a množství dalších otázek, které ochromují americký politických systém už dlouhá desetiletí. Chtěl bych, aby se realizovala skutečná zdravotnická reforma, ale nemyslím, že to v současné situaci bude vůbec možné.

  • Mám zkušenost s americkým, kanadským a britským zdravotnictvím a mohu říct toto bez váhání.

    Kdybych byl vážně zraněn v Americe, sebral bych ty kusy svého těla, které mi byly při zranění odříznuty a šel bych na americko-kanadskou hranici a doklopýtal bych do kanadské nemocnice.

    Americké nemocnice jsou strašlivá místa, bezpochyby nejstrašlivější nemocnice, jaké jsem kdy viděl, byly v USA. Špatná lékařské péče za nesmyslně vysoké ceny. Spojené státy mají vysokou kojeneckou úmrtnost a na to nemůže být země hrdá (proboha, Jižní Korea a Slovensko jsou na tom lépe!)

    Tohle je typická prolhaná propaganda od amerických pravicových šílenců. Britské a kanadské zdravotnictví je tisíckrát lepší než americké zdravotnictví a každý, kdo je zažil, vám to řekne okamžitě.

  • Oni jsou TÁÁK blbí. TÁÁÁK blbí.

    A náš mluvčí taky. "My se nechceme nechat zatáhnout do americké domácí debaty." A pročpak ne? Hele, tak se nenechávejte zatáhnout a jen prostě důrazně řekněte těm prolhaným idiotům, ať přestanou šířit ty dezinformace.

    Zažádal jsem z vlastní iniciativy o fyzioterapii (v jedné z nejchudších londýnských čtvrtí) a objednali mě na dobu za týden. Ach ne! Musel jsem čekat celý týden! Nebylo to naléhavé a nemusím platit nic.

    Idioti.

    A pokud si chci platit soukromé zdravotní pojištění, či platit za lékařskou péči zadarmo, nikdo mi v tom nebrání.

    Idioti.

  • O strašlivých amerických nemocnicích. -- Trochu tady přeháníte. To jste viděl jen ty nemocnice, které nemají v USA pořádné finanční prostředky. Prostým faktem je, že zdravotní péče v USA je vynikající, POKUD na to máte. Jsou tam nejlepší soukromé nemocnice na světě. Můj jediný zážitek z nemocnice v USA byl nesmírně pozitivní. Naštěstí jsem měl dobré pojištění ze zaměstnání a nemusel jsem platit ani floka.

    Problém je, že to není k dispozici milionům lidí, kteří pojištění nemají, milionům, kteří udělají bankrot, protože musejí platit, milionům, kteří mají "předem existující nemoce" a milionům, kteří pracují na volné noze a musejí platit obscénní pojištění.

  • Co kdybychom je při tom nechali? Zdá se, že se nám tady před očima odehrává určitý darwinistický proces...

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 12.8. 2009