"Doma už neříkáme jiné věci než ve škole"

26. 7. 2009

"Pochopíte kouzlo země, ve které Divadlo Járy Cimrmana má i 20 let po revoluci vyprodáno. Naše zdravotní péče je na špičkové úrovni. Rodinná a mateřská centra se množí jako houby po dešti zásluhou neskutečné činorodosti českých maminek a tatínků. Kultura a umění je navzdory budování kapitalismu stále důležitou součástí našich životů. Patříme k nejsportovněji založeným národům v Evropě. Gastronomie může být i v Česku zážitek."

Pozoruhodně ubohoučký text vydala Mladá fronta Dnes ve svém seriálu "Mých dvacet let svobody", od Taťány Le Moigne. Překročila tím docela rekordním způsobem svůj běžný standard primitivismu, způsobem, který je těžko uvěřitelný, navzdory tomu, na co jsou čtenáři od MFD zvyklí.

Na výplod, připomínající slohovou práci nepříliš bystrého žáka šesté třídy základní školy, nás upozornil František Řezáč, který k tomu poznamenává: "To bych přetiskl bez komentáře. To je perla! Kam se hrabou propagandisté z padesátých a sedmdesátých let - obojí bohužel pamatuju."

Komický text Taťány Le Moigne doporučujeme. Pobavíte se hodně. Je vlastně dobře, že šířením humoru přispívá MFD tak výrazně ke zdraví národa. Některé čtenáře může ovšem úroveň tohoto textu urazit, a tak naopak jejich zdraví poškodit. (Red.) ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 24.7. 2009