Televize NBC dala přednost před Obamovou tiskovou konferencí Susan Boylové

22. 7. 2009

Bílý dům rozhodl, že v souvislosti s klesající popularitou prezidenta Baracka Obamy se jeho čtvrtá televizí vysílaná tisková konference bude konat dnes ve středu 22. července večer.

Normálně vysílají čtyři hlavní americké televizní stanice prezidentské tiskové konference automaticky a bez protestu v době, kdy si Bílý dům určí, a to zejména nyní v létě, kdy se v televizi většinou stejně vysílají jen reprízy či reality shows.

Tentokrát však narazila kosa na kámen.

Ultrapravicová Murdochova televize Fox News okamžitě Obamovu tiskovou konferenci odmítla odvysílat. Stejně se zachovala i posledně, to nebylo překvapivé. Avšak známkou toho, že vztah mezi televizemi a Obamou začíná být napjatější, je skutečnost, že ve středu ve 21 hodin odmítla Obamovu tiskovou konferenci odvysílat i televize NBC.

Problémem, jak se ukázalo, je, že v 21 hodin dnes, ve středu večer, plánuje NBC odvysílat americkou verzi britského děsivého, bulvárního televizního pořadu "Britain's Got Talent", tedy "America's Got Talent". A dnes večer se má v tomto pořadu vysílat rozhovor se skotskou "zpěvačkou" Susan Boyle. Boylová se má stát tajnou zbraní televize NBC v soutěži s reality shows na ostatních amerických televizních stanicích, jako "Tak vy si myslíte, že umíte tančit" a "Přežil jsem japonskou game show".

Nikdo v Bílém domě vám nepřizná, že Obama uviděl Boylovou ve světlech svého automobilu a zakolísal. Nicméně se Bílý dům podrobil a souhlasil, že se Obamova konference bude vysílat už ve 20 hodin. To je problém, protože v důsledku časového rozdílu to znamená, že v Kalifornii bude teprve probíhat dopravní špička, kdy Američané jedou domů z práce.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 22.7. 2009