Michael Jackson zemřel na závislost na léku proti bolesti?

26. 6. 2009

Podle nepotvrzených zpráv prý možná zkolaboval Michael Jackson po injekci demerolu, silného léku proti bolesti, který za některých okolností může vyvolat infakrt. Jackson se stal drogově závislým na demerolu a na morfiu v roce 2003, kdy byl postaven před soud za údajné sexuální zneužívání dětí. Čeká se, zda to potvrdí pitva.

"Krátce poté, co si vzal demerol, začal Jackson pomalu a povrchně dýchat," citoval list The Sun jeden zdroj. "Jeho dýchání se postupně zpomalovalo, až se zastavilo."

Brian Oxman, charakterizovaný jako rodinný právník Jacksonových, také vyjádřil znepokojení nad Jacksonovým užíváním drog: "Je to něco, co nebylo neočekávané ... v důsledku léků, které Michael bral," řekl Oxman televizi CNN. "Nevím, kolik jich bylo, ale zprávy z rodiny tvrdily, že jich bylo hodně."

Jacksonův blízký přítel Uri Geller uvedl, že Jacksona zřejmě usmrtil stress z plánovaných londýnských koncertů.

Jacksonova smrt byla ukončením dlouhého, bizarního a někdy komického úpadku tohoto zpěváka, od doby jeho vrcholu v osmdesátých letech, kdy se stal nejvýznamnějším hudebníkem, sjednotil bělošskou a černošskou hudbu, odstranil rasovou bariéru v televizi MTV, dominoval žebříčkům pop music a oslňoval na jevišti, konstatuje deník Guardian.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 26.6. 2009