Omluva BBC: Co se skutečně stalo

21. 6. 2009

Krize ohledně íránských voleb je naším hlavním zpravodajským tématem skoro celý týden, píše na stránkách BBC editor Steve Herrmann. Tak jako ve všem našem zpravodajství, pečlivě informujeme o tom, co říkají stoupencí Ahmadinežáda i Musávího. Obdobně dáváme velký pozor, jak popisujeme fotografie, kterých užíváme, vysvětlujeme, co na nich je.

Avšak ve středu 17. června jsme udělali chybu v popisku fotografie, zveřejněné na internetovém serveru BBC News online. U zprávy "Obama odmítá 'zasahovat' v Íránu" jsme chybně uvedli, že agenturní fotografie tiskové kanceláře Getty ze shromáždění na podporu Ahmadinežáda je fotografií ze shromáždění na podporu Musávího.

Některé blogy, včetně serveru WhatReallyhappened.com, poukazují na to, že LA Times použily obdobnou fotografii, na níž mává prezident Ahmadinežád svých stoupencům. Na fotografiích z agentury Getty Images, které jsme obdrželi v BBC, nebyl Ahmadinežád.

Když se na nás v této věci obrátil jeden čtenář, zkontrolovali jsme podtitulek a opravili ho. Omlouváme se za tuto chybu a připojili jsme poznámku, v níž vysvětlujeme opravu této zprávy.

Zdroj v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 19.6. 2009