Rath zlikvidoval Annu Čurdovou

15. 6. 2009

Přečetl jsem si o volbách u KSČM v Praze, píše Marek Halíř.

V sobotu ale také probíhala volba sociálně demokratických kandidátů do PS PČR v okrese Praha - východ. David Rath a jeho lidé bezprecedentním způsobem zlikvidovali předsedkyni OVV ČSSD, stínovou ministryni pro ženu a rodinu a poslankyni Annu Čurdovou.

V závěru konference padl návrh na její odovolání z funkce, který 2měsíční člen ČSSD, poradce Davida Ratha, jménem Bušina, nebyl schopen ani zdůvodnit.

Z jeho úst padaly takové perly jako že v tomto okrese nepotřebujeme 13 důchody, progresivní zdanění či sociálně demokratickou politiku. Potřebujeme progresivní vedení, které osloví a přitáhne do sociální demokracie pravicového voliče.

Přijde mi naprosto šílené, že je podán návrh na odvolání člověka, který dlouhodobě v Odolené Vodě dosahuje velmi dobrých výsledků pro sociální demokracii, politička má velké renomé u odborné veřejnosti i v zahraničí, a konec konců i její preference ve Středočeském kraji a ve městě, kde žije, o něčem vypovídají.

Paroubek i Rath deklarují, že chtějí vyhrát volby, ale na Praze - východ vykročili k tvrdé prohře.

Novým předsedou OVV ČSSD se stal nevýrazný Petr Petržílek.

Další opravdový sociální demokrat je odstraněn. Po této zkušenosti bych se vůbec nedivil, kdyby Anna Čurdová ČSSD opustila.

O paní Čurdové: v (mini-)článku se argumentuje popularitou pí. Čurdové, ale myslím, že čísla to až tak moc nepotvrzují, píše Michal Škop. Ve volbách do Sněmovny byla 7. v preferenčních hlasech ze 7. místa kandidátky. Ve volbách do EP byla 9. z 11. místa kandidátky. Okres Praha-východ nebyl pro ČSSD úspěchem ani v jedněch z těchto dvou voleb a samotná Odolena Voda na tom byla jen o malinko lépe, ale vždy daleko za výsledkem ODS. Jistě že jde de facto o "pražský" obvod, které jsou velmi odlišné od zbytku ČR.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 15.6. 2009