U snědeného krámu

8. 6. 2009 / František Řezáč

Tak jsme si ve druhé polovině druhé části Otázek Václava Moravce v České televizi mohli v neděli poslechnout, s čím jsou nespokojeni v české politice ti, kteří souhlasí, slovy jednoho z diskutérů, s házením vajec na Paroubka (konečně odveta za Czechtek - David Černý).

Vajíčkáři z Facebooku byli pozváni, ale odmítli. Inu, máme-li soudit podle těch, co do OVM přišli, žádná škoda. Mlátit prázdnou slámu ve čtyřech či v šesti, vsjo ravno. V tomto ohledu přítomní hošani úroveň diskusí etablovaných politiků, které kritizují, nijak nepřevýšili, spíš naopak.

Výtvarník David Černý by měl zůstat u řemesla, vyjadřovací schopnosti a jazyková úroveň jeho projevu jsou opravdu mizerné a stačí jen tak tak na ten souhlas s házením vajec, který si neodpustil, když už dostal tu možnost, demonstrovat. Kdo v jeho řeči našel více, ať nám to sdělí. Bývalý studentský vůdce (úžasný titul) Šimon Pánek je dobře usazen v současném establishmentu, a tak si nemůže dovolit být radikální.

Pak tam byli dva studenti, blonďáček a copánkem a brunet z iniciativy Invetura demokracie.

Musí studovat, mají málo času, očekávali větší podporu osobností a médií, chtělo by to nějaké myšlenky, pravili, ale sami nepřinesli ani jedinou. Má-li toto být ideové zázemí nespokojené mládeže, jež se projevila v nedávno v ulicích, je to zatraceně málo, jako v tom snědeném krámě - už i ta vejce došla...

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 8.6. 2009