POZNÁMKA NA OKRAJ:

Nebezpečí náboženských bojovníků, neboli Oběti se počítají jen někdy

20. 5. 2009 / Uwe Ladwig

Podle magazínu 'GQ' válečné zprávy z Iráku alespoň nějaký čas přicházely na stůl prezidenta George W. Bushe s různými citáty z bible. A nikdo si asi nemyslí, že tehdejší americký ministr obrany Donald Rumsfeld nevěděl dobře, proč to dělal...

Zpráva, že Rumsfeld sve zprávy o válce v Iráku pro amerického prezidenta ozdobil pro'pravé křesťany' posvátnými a v tomto případě dokonce vybičovávajícími slovy, vlastně nemusí nikoho překvapovat. On, Rumsfeld, který podle informací Spiegelu online je sotva podkládán za zapáleného křesťana, dobře věděl, jak to bude stimulovat jeho prezidenta, který se stal z přiznaného alkoholika 'znovuzrozeným křesťanem'.

Já jsem v BL už poukázal na to, že osobně mám z náboženských bojovníků strach, a to nejen, ale hlavně, když jsou mocnými politiky. Také jsem už psal mém hrozném nápadu, že by možná by bylo bývalo pro lidstvo lepší, kdyby Bush tehdy zůstal u alkoholu a znovuzrozeným křesťanem se nestal. Dnes mám však jinou otázku, která mě ani nepřekvapuje. Proč asi denně slyšíme o obětech individuálně nebo ve skupinách jednajících muslimských teroristů, ale tak málo o těch, kteří zemřeli nebo "pouze" ztratili své zdraví kvůli bojovníkům křesťanským? Že by nás tím někdo chtěl ještě dnes, po změně amerického prezidenta, cílevědomě klamat?

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 20.5. 2009