Svátek práce či lásky - slavte, kde chcete a jak chcete. Anebo neslavte nic.

30. 4. 2009

čas čtení 2 minuty

Komunisté pojali oslavy Svátku práce bujaře. Slavit se bude po celé republice, neboť volby do Evropského parlamentu se blíží. A tak Brušperk či Orlová mají svůj první máj už na čarodějnice - 30.4.2009, Jindřichův Hradec v tentýž den pořádá dokonce lampionový průvod. Praha způsobně Prvního máje slaví na Prvního máje na Křižíkově fontáně v Praze 7 na Výstavišti už od 9.00. Od kuropění zde najdete pivo, buřty, slivovici-filipovici i dechovku vřískalku pod názvem JT Band, od 10.30 hodin dokonce i projev předsedy KSČM Vojtěcha Filipa. ... Ale takový Šumperk a Jeseník mají první máj až 2.5.2009. Nejspíš se jedná o odlišné časové pásmo...

Sociální demokraté se tentokrát nechtějí na Výstavišti družit, a tak po dnešním upálení čarodějnic slaví 1. 5. 2009 od 14:00 na Slovanském ostrově - Žofíně. Tancem i zpěvem. Ostatní oslavy byste museli hledat zoufale skryté v hlubinách kalendáře akcí na serveru ČSSD. Pivo, buřty a hudbu nejspíše potkáte také.

Anarchisté, kvůli kterým se vlastně První máj v celém světě slaví, budou v Praze od 11:00 na Střeleckém ostrově a posléze budou pochodovat Prahou. Na pražské Císařské louce se pak uskuteční už od 13:00 do pozdního večera festival Antifašistické akce May Day - Festival proti rasismu 09.

Občanští demokraté se jako již tradičně líbají pod třešněmi na Petříně. Jak je znám, tak od rána do večera je tam vstup volný a neomezený ani pro občany jiné stranické příslušnosti či bez ní. Láska kvete ale i všude jinde, jen Mácha je na Petříně.

Lidovci by svátek Sv. Josefa Dělníka měli světit také. Kde, ovšem nikomu nesdělili.

Zelení na svých stránkách radostně prozrazují, že ekonomická krize je nová příležitost pro tržní nástroje v politice životního prostředí. Kde ale budou na Prvního máje, nesdělují také. Nejspíš si ho odbyli diskusním večerem s Danielem Cohn-Benditem, Jiřinou Šiklovou a Milanem Horáčkem 28. dubna 2009 od 18:30h ve Velké aule Fakulty humanitních studií UK. │ŠOK

První máj a jeho tradice VÍCE INFORMACÍ

1. máj TÉMA BL

0
Vytisknout
5185

Diskuse

Obsah vydání | 30. 4. 2009