10. 4. 2009
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
9. 4. 2009

ANALÝZA

Mladá komunistická úderka aneb komu doopravdy vadí srp a komu kladivo

Sobotní demonstrace proti americkému radaru, pořádaná sdružením neradaru.cz, Iniciativou za sociální fóra, Ligou starostů proti radaru a dalšími organizacemi, byla mediálně ukradena mladými komunisty. Jejich několik členů s rozvinutými transparenty zakázaného Komunistického svazu mládeže, z něj vzniklého a ještě nezakázaného Svazu mladých komunistů Československa (všimněte si jemného významového posunu i v názvu) dokázalo mediálně zaujmout. Jestli někdo chtěl usvědčit organizátora z politické provokace a znechutit nebolševické účastníky demonstrace, tak mu mladí komunisté dali "kouřící zbraň" do ruky. A na svých stránkách, příznačně nazvaných "Komsomol", dnes dokonce tvrdí, že "hlavní organizační záštitu a většinu účastníků zajišťovala KSČM". "Zvonkajšku to tak vyzerá", prohlásil by major Terazky.

Konfrontace Gottwaldovy a Šmeralovy praxe

▼ Představitel KSM/SMKČ David Pazdera (v černém) na nedělní demonstraci , foto: KSM

KSČM se ovšem pořadatelství žádného mítinku neujala, neboť se už nějaký čas domnívá, že protiradarový protest není záležitost stranickou, ale občanskou. Což je pravda. Komunisté mohou při těchto protestech být aktivní, ale nikoliv jako straníci, ale jako jednotlivci - občané. V organizovaném houfu i s ozvučovací aparaturou ovšem přišla Pražská rada KSČM v čele s Viktorem Pázlerem a houfec SMKČ s tlampačem. Mladí provokatéři se srpy a kladivy i jejich příznivci z KSČM potřebují být vždy snadno identifikovatelným semknutým předvojem, který mobilisuje masy (poúnorová rétorika Gotwaldovy KSČ). Nestačí jim pracovat s lidmi a pro lidi (skromný volební slogan současné KSČM), oni vždy pokud možno musí stát čelem k masám (heslo Klementa Gottwalda) a tak záměrně vytvářet nepravdivý dojem o své vlastní roli v dějinách. Povedlo se jim to. Tentokrát. Prokeš neměl jinou volbu, než rudý mikrofon akceptovat. Takže viděno touto optikou, komsomolci měli pravdu. Organizace MTZ (materiálně technického zásobování) zvítězila nad idejemi, i když toto většina účastníků nebyla a Prokeš se od pořadatelství KSČM distancoval.

Komsomol.cz, Leopold Vejr: SMKČ na demonstraci Ne základnám 5. dubna 2009 ZDE

Komsomol.cz, Lukáš Kollarčík, předseda SMKČ: Komu vadí srp a kladivo ZDE
Komsomol.cz, Leopold Vejr: O problematice identity komunistického hnutí ZDE

Několikrát v minulosti se pokusili mladí komunisté tímto pseudo"stranickým" přístupem, stalinskou militantností a rudými prapory se srpy a kladivy rozbít protiválečné demonstrace, na které ovšem chtěli přijít i lidé, kteří opravdu nemusí být konfrontováni se symboly režimu, který třeba právě jim ublížil. Alterglobalizační či antikapitalistický ještě nutně neznamená komunistický. Radikální a usilující o sociálně spravedlivou společnost ještě neznamená stalinistický a dogmatický. Hlupáctví nelze ani při zaštiťování se "vědeckostí" povýšit na politickou ideu.

Třicetičlenný kontingent Komunistického svazu mládeže ovšem napochodoval přímo doprostřed shromaždiště třísetčlenné protiválečné demonstrace, své srpy a kladiva hrdě nad hlavou. Fotoreportéři pravicových deníků měli o ilustrační záběry s Leninem, rudými hvězdami a symboly jakešovského režimu postaráno. Aktivisté KSM se pohádali se všemi a bylo jim nakonec řečeno, ať si dělají demonstrace svoje. Cesta k diskreditaci celého, názorově pestrého protiválečného hnutí nálepkou "rudého spolku" byla otevřena. Média toho využila dokonale. A od té doby chodí na jakékoliv demonstrace ani ne polovina lidí. Aktivisté KSM a jejich symboly nesmějí ale chybět na žádném.

22.3.2005, Štěpán Kotrba: Jak globální hloupost ovlivňuje některé protiválečné aktivisty aneb Sektářství mírotvůrců ZDE

15. 3. 2006 Proč jsou letos dvě demonstrace proti válce? ZDE
16. 3. 2007 Celoevropský týden akcí proti rasismu, demonstrace a 3. sociální fórum ZDE
17. 3. 2007, Štěpán Kotrba: Rozbíječi protiválečné občanské koalice demonstrovali proti válce ZDE
18. 3. 2007, Mladí zelení: "České sociální fórum opět jen rudou šaškárnou" ZDE
19. 3. 2007: David Pazdera, Veronika Sýkorová: O demonstraci proti válce v souvislostech ZDE
20. 3. 2007, Zdeněk Štefek: Pravdy a nepravdy ZDE

Prodaní nebo koupení, hlupáci nebo navedení?

Komsomolci se nepokusili ukrást jen protiválečné téma. Pokusili se stejným způsobem ukrást i v západní Evropě nadstranickou a široce podporovanou Iniciativu za sociální fóra, kterou původně organizovala široká koalice Společnosti pro evropský dialog, ČMKOS, Sdružení nájemníků, Agrární komory, Křesťanského dialogu a dalších názorově pestrých skupin. Až způsobili v Česku její naprosté ochromení. S hlupáky nemá cenu diskutovat a s militanty nemá cenu se přít. A tak na dlouho zůstanou česká sociální fóra stranou zájmu kohokoliv, kdo zde nehodlá poslouchat pouze mladé komunisty a soudruha Exnera. V roce 2005 to bylo naposledy, od té doby je poslouchá pouze BIS, kterou osobně podezřívám z tiché podpory KSM, aby mohla psát alespoň něco o nebezpečí levice do každoročních zpráv o extremismu.

22. 12. 2005, Miroslav Prokeš: Jsou v Česku levicoví extremisté? ZDE

Myslím, že dnes už ani neúnavný organizátor sociálních fór Mirek Prokeš nepochybuje o rozbíječském vlivu mladých stalinistů a jejich základny v pražské a brněnské organizaci KSČM na akce, které kdy pořádal. Mladí komunisté (a je jedno, jestli z brněnského "tvrdého jádra" nebo z Prahy), se pokusili několikrát strhnout na sebe pozornost i v rámci iniciativy Ne základnám, která vznikla v Praze z popudu řady levicových organizací a politických subjektů (mj. Socialistické solidarity, Socialistické organizace pracujících, Socialistické alternativy Budoucnost, Socialistického kruhu, Levého bloku, Humanistické strany a dalších), až z ní byli pro naprostou neschopnost respektovat druhé a společná pravidla v květnu 2007 exkomunikováni. Jak v Praze, tak v Brně, kde jejich následná opětná infiltrace vedla k rozpuštění místní organizace NZ.

7. 2. 2009: Oficiální stanovisko Ne základnám: S českými nacionálními bolševiky nechceme nic mít ZDE

Rvačka o definici pojmu komunista

"Je třeba míti na myslí, že zbytky poražených tříd ... nejsou osamoceny", pravil 22. března 1951 komunistický poslanec Fiala v Národním shromáždění sice v úplně jiné souvislosti, ale s prognostickou jasnozřivostí. A stejně prognosticky tento poslanec citoval slova svého stranického předsedy "Nakonec na každého z těchto lotrů dojde." S úředně rozpuštěným KSM je to stejně. Doposud není osamocen, protože pro některé izolované organizace KSČM je vynikajícím klackem proti politice stávajícího vedení strany. Snahu po zákazu KSM musí Vojtěch Filip jako právník odmítat pro právní nihilismus, který zavádí do právního řádu, jako předseda KSČM to musí odmítnout pro hrozby, které z toho vyplývají vůči svobodě slova i politice strany samotné. Jako politik ovšem musí nad hloupostí mládežníků skřípat zuby, i když stranické vedení se s teorií ani praxí této organizace neztotožňuje. Používat název komunistický jim ovšem nemůže zakázat. A v tom je ta potíž. KSM i její "přeprasení" následovníci jsou totiž něčím nástrojem k ukradení komunistické identity na straně jedné, a pro druhé je to potenciální možnost likvidace celé komunistické strany. Exnerův pokus o ožebračení strany ukradením jejího sídla nevyšel. A jiná možnost v historicky krátké době nezbývá.

2. 12. 2006, Štěpán Kotrba: KSČM: Rvačka o střechu nad hlavou skončila defenestrací Václava Exnera ZDE

6. 11. 2007, Štěpán Kotrba: Mají leninističtí radikálové budoucnost v KSČM, nebo jde o řeči z hrobu? ZDE

Na sjezdu KSČM 17. a 18. května 2008 se pokoušeli komsomolci dokonce o ovládnutí sjezdové diskuze svou agendou a o provokace, když se pokoušeli jejich lidé o vstup na sjezd pod pláštíkem novinářské akreditace. Provokace ani vzbuzení solidarity delegátů nevyšly. Z celkového počtu zhruba tří stovek delegátů podpořilo agresivní členy KSM pouze asi třicet lidí. Stále stejných. KSM ovšem provokativně oznámil sjezdu KSČM, že po svém zrušení ještě zesílil činnost... Jak na takovouto protiprávní drzost reagovat? Sjezd reagoval nejmoudřeji, jak mohl. Informaci ignoroval. Přijatá Deklarace VII. sjezdu KSČM k mládeži s KSM už nepočítá. Strana si založila sekci mladých.

Nicméně kvůli tomu, že jeden z šéfů KSM přebral holku druhému, se akční jednota vášnivých revolucionářů po úředním zákazu KSM jaksi rozpadla... Jedna část mladých komunistů, vedená Davidem Pazderou (prvním vítězem sexuálního duelu) a Lukášem Kollarčíkem, přemalovala vývěsní štít a založila 22. listopadu 2008 v Přerově nový spolek - Svaz mladých komunistů Československa (registrace 29. 10. 2008, IČO 26580861), který získal pozici nástupnictví po KSM. Druhá pod vedením Milana Krajči (podle upozornění lidí blízkých KSM prozatím konečný vítěz sexuálního duelu o srdce Veroniky Sýkorové), dál opečovává starou hlavičku z ilegality, mezitím ovšem jsa tou druhou polovinou komsomolců vyloučen ze všech "orgánů". Pazdera ovšem nelení a burcuje členskou základnu KSČM, v materiálu Klubu Komunistického svazu mládeže Brno "O antikomunismu v KSČM" řka: "Co je třeba? Je třeba vyměnit vedení strany! "

KSM a SMKČ - hledej deset rozdílů

"Veškerou činnost vyvíjíme v třídně nepřátelském buržoazním státě", tvrdí dnešní, prozatím úředně zaregistrovaní komsomolci a z toho dovozují, že i "komunistická strana v buržoazním státě musí být z principu "státoborná", směřující k překonání kapitalistické společnosti, k socialismu a v konečné fázi ke komunismu". Tak stojí psáno v článku na stránkách SMKČ, kde obhajují staro-noví komsomolci symboliku srpu a kladiva jako nejniternější ideové východisko. Ta státobornost je jinými slovy pobídka k protistátnímu, respektive protiústavnímu chování. "Komunistický svaz mládeže se v posledních letech před svým rozpuštěním profiloval jako marxisticko-leninská organizace. Svaz mladých komunistů Československa na tuto orientaci a na všechny pozitivní rysy práce Komunistického svazu mládeže navazuje." No jo... řekli to i na ministerstvu vnitra během předávání žádosti o registraci takto ostře? Ale právě v tom leninismu a třídním nepřátelství (nenávisti, abychom byli historicky přesní) je problém, který komsomolci měli s českou ústavou a dalšími "buržoazními" zákony, regulujícími činnost občanských sdružení. "My se za znak dělníků a rolníků, který hrdě nosíme ve znaku naší organizace, nestydíme," konstatoval už před rokem Pazdera. Ano. Pazdera se nestydí.

KSM/SMKČ na sobotní demonstraci▼

Poslední sobotní aktivita mladých komsomolců rozzlobila polovinu hostů, kteří lásku k propagandistickým symbolům SSSR s Pazderou nesdílejí. Oprávněný proto byl požadavek organizátora demonstrace Miroslava Prokeše, který ač sám komunista (podle Pazdery ovšem pouze " tzv. soudruh"), odmítl rudou symboliku se srpy a kladivy na náměstí a přikázal úředníkům magistrátu a městským strážníkům, aby konali. Ti ovšem, věrni úřednické předposranosti, nekonali. Dokonce jim nevadil ani transparent úředně zakázané organizace. Pročpak asi? V neděli to ale bylo jinak. Pazdera a jeho kolegové přišli zas. Organizátoři byli důslední a tak komsomolci svůj transparent rozbalili, vyfotili se s ním, poté byli důrazně požádáni organizátorem za asistence "antikonfliktního týmu", aby transparent smotali. Což po chvíli diskuzí učinili.

5. 4. 2009: Demonstrace Iniciativy Ne základnám FOTOGALERIE
5. 4. 2009, Štěpán Kotrba: SOBOTNÍ DEMONSTRACE: Mladí i staří komunističtí paraziti ZDE

Do Evropy přes Mongolsko

▼ KSM/SMKČ na nedělní demonstraci

Důsledek této rudé rozbíječské politiky ovšem pro příště bude, že se na akce pořádané Mirkem Prokešem už nedostaví nikdo a všichni budou jak sdružení Ne radaru, tak Iniciativu za sociální fóra ignorovat. Vynikající výsledek politiky KSČM, která nedovede učinit provokacím hrstky hlupáků přítrž. Předseda KSČM Vojtěch Filip sice už pražskou stra­nickou organizaci strany obvinil z "hrubé frakční čin­nosti", které se měla dopustit přede­vším schválením dokumentu o prá­ci s mladými členy strany z Komu­nistického svazu mládeže (KSM), ale dál se nic neděje... Marta Semelová protestovala. Člen Pražské rady KSČM a bývalý předseda KSM Milan Krajča požádal Ústřední rozhodčí komisi KSČM o prošetření celého obvině­ní. (Dialog 245/2008, 246/2008). Milan Krajča přesto kandiduje na 16. místě kandidátky KSČM do Evropského parlamentu. I když spolehlivě nevolitelném, je to legitimizace jeho názorů až příliš demokratická. Krajča totiž koordinuje nově vzniklé Lidové hnutí proti EU, přestože se vedení strany ústy místopředsedkyně KSČM Věry Žežulkové od hnutí distancovalo. Požadovat rušení EU či vystoupení z ní, které Krajča razí, je podle místopředsedy Dolejše v rozporu s programem KSČM, která respektuje výsledek referenda o vstupu do unie a podporuje evropskou integraci. Hnutí vzniklo 15. října 2008 a sídlí v Brně. Stále ještě vedoucí mezinárodního oddělení ÚV KSČM Doc. Ing. Hassan Charfo, DrSc., 65 let, inspirátor a prosazovatel nevstoupení KSČM do Strany evropské levice a podporovatel nové Kominterny, ovšem kandiduje za KSČM do EP na místě osmém... Kdo by neznal vnitřní pochody v KSČM a nevěděl, že spolehlivě se letos do EP dostanou maximálně první tři kandidáti, činil by z této kandidátky unáhlené závěry...

19. 11. 2008, iHNed: Rozpustili mu svaz mladých komunistů, teď zakládá hnutí proti EU ZDE

Schizofrenní postoj KSČM vůči komsomolskému extremismu a jeho podpoře starými "ještěry" tuto stranu diskredituje a znevěrohodňuje. Zvláště kritické je to v situaci, kdy pro řadu levicově smýšlejících občanů může být KSČM alternativou pro případ, že by se ČSSD ve víru mocichtivé státotvornosti nechala vmanévrovat do velké koalice s ODS či obdobně diskreditující opoziční smlouvy s Topolánkovou stranou nebo do koalice s Čunkovou katolickou KDU-ČSL. Před některými infekcemi ani kondom nechrání... Dvojí dilema papež nebo Stalin či privatizace nebo srpy a kladiva by mohlo řadu voličů do té míry odradit, že by raději zůstali doma, než by volili TAKOVOU levici. Chce to Filip?

                 
Související články       
27. 2. 2014 KSČM je sebevražedně demokratickou stranou Radim  Hreha

Obsah vydání       10. 4. 2009
20. 4. 2014 Tři hodiny odpoledne Jim  Bishop
12. 4. 2009 Představa, že Kristus byl obětován za naše hříchy, je odporná
10. 4. 2009 Golgotské utrpení je důkazem lásky Boris  Cvek
11. 4. 2009 Racionalita je s náboženstvím neslučitelná?
10. 4. 2009 Malé velikonoční zamyšlení Jan  Paul
13. 4. 2009 K čemu je nám předsednictví v EU?!? Ladislav  Žák
11. 4. 2009 Bílá sobota Tomáš  Koloc
13. 4. 2009 Varování britským labouristům: Šíření pomluv povede k volební prohře
12. 4. 2009 Asymetrická válka s teroristy a piráty Štěpán  Kotrba
10. 4. 2009 Mediální hysterici nazývají řešení krizí Bohumil  Kartous
10. 4. 2009 Robert Pynsent mýtoborný - a mýtotvorný Jiří  Holý
10. 4. 2009 Vítězství kapitalismu Hynek  Tippelt, Jan  Civín
11. 4. 2009 Obama a změna ve světě Oskar  Krejčí
11. 4. 2009 Máte padáka! Michael  Moore
11. 4. 2009 Citát dne - zejména inspirativní pro Jana Krause
11. 4. 2009 Načo (teraz) NATO Radovan  Geist
11. 4. 2009 Zabudnime na ekonomický rast, ide o prežitie! Ľuboš  Blaha
10. 4. 2009 Soud s babou mastičkářkou jako seriál vědeckých přednášek nejen pro policisty a státní zástupce Štěpán  Kotrba
10. 4. 2009 Obama: Jsem zde díky Pražskému jaru Miroslav  Polreich
10. 4. 2009 Marxismus a "náboženská" dimenze moderního člověka David  Pěcha
10. 4. 2009 Rady německému básníku po ropném zlomu John Michael Greer
10. 4. 2009 Jen pár čísel z jednoho čísla časopisu Time Miloš  Dokulil
12. 4. 2009 Obamovi: Zrušte americké diplomatické zastoupení ve Vatikánu Štěpán  Kotrba
10. 4. 2009 Kunderovi chybí úcta Pavel  Urban
9. 4. 2009 Gruzínská opozice dala prezidentovi čtyřiadvacetihodinové ultimátum Karel  Dolejší
10. 4. 2009 Protest gruzínské opozice dnes pokračuje
9. 4. 2009 Stratfor: V Gruzii se možná blíží revoluční bod varu
9. 4. 2009 Mladá komunistická úderka aneb komu doopravdy vadí srp a komu kladivo Štěpán  Kotrba
9. 4. 2009 Není Amerika zemí všech možností? Miloš  Dokulil
10. 4. 2009 Falešný Schindlerův seznam a novinářská senzacechtivost Jitka  Gruntová
10. 4. 2009 Zaprášené vzpomínky, internační tábor Svatobořice a trocha současnosti Josef  Liška
10. 4. 2009 Proč se lákavé předpovědi letošního oživení v USA zřejmě nesplní
10. 4. 2009 Britské listy opakovaně nekriticky glorifikují ruská letadla Petr  Nachtmann
10. 4. 2009 F-22 je nezbytný pro jakýkoli preemptivní úder na Írán
10. 4. 2009 Raptor je zbraní pro budoucí války Lukáš  Visingr
10. 4. 2009 Aký bol Slovenský štát: Fašizmus nám nevnútil Hitler
10. 4. 2009 Kosovští představitelé údajně upláceli, aby byla uznána nezávislost této entity Petr  Nachtmann
10. 4. 2009 Fidel Castro: Prečo sa Kuba vyčleňuje? Fidel Castro Ruz
9. 4. 2009 Auditoři potvrdili, že pomluvy členů Rady STV se nezakládaly na pravdě Štěpán  Kotrba
9. 4. 2009 Primární účel Obamovy cesty do Evropy: naverbovat vojáky pro válku USA v Afghánistánu a Pákistánu Daniel  Veselý
9. 4. 2009 Z jedné náruče do druhé? Štěpán  Steiger
9. 4. 2009 Deset tisíc na Wall Streetu Štěpán  Steiger
8. 4. 2009 V radarovém rauši Karel  Dolejší
8. 4. 2009 Stranění Michal  Kuklík
7. 4. 2009 Neviditelní Češi Petr  Schnur
27. 3. 2009 Daňová přiznání Občanského sdružení Britské listy
12. 4. 2009 Hospodaření OSBL za březen 2009

Komunistická idea a její reflexe v politice i teorii RSS 2.0      Historie >
9. 4. 2009 Mladá komunistická úderka aneb komu doopravdy vadí srp a komu kladivo Štěpán  Kotrba
2. 4. 2009 O dvou stranách jedné mince, aneb mluvčí jsou od toho, aby mluvili Irena  Ryšánková
12. 3. 2009 Jak KSČ útočí proti KSČM zevnitř Štěpán  Kotrba
10. 3. 2009 Suvorov: SSSR prohrál II. světovou válku   
16. 1. 2009 Budoucnost, která nebyla John Michael Greer
15. 11. 2008 Co si myslí Štěpán Kotrba   
14. 8. 2008 Cvekova obsesivní představa o komunismu naráží na logiku i sociální realitu Josef  Mikovec
20. 6. 2008 Historie téměř detektivní aneb co Marxovi bránilo ve vydání dalších dílů Kapitálu ? Miroslav  Tejkl
16. 6. 2008 Interpretace a kritika Hegelovy filosofie v díle mladého Marxe David  Pěcha
31. 3. 2008 Diskreditace hnutí Ne základnám pokračuje - jenže selektivně Štěpán  Kotrba
11. 1. 2008 Bludný kruh české levice Michael  Hauser
21. 11. 2007 Komunisté zachránili střechu nad hlavou   
6. 11. 2007 Mají leninističtí radikálové budoucnost v KSČM, nebo jde o řeči z hrobu? Štěpán  Kotrba
30. 3. 2007 Marx nebyl prorok, ale ... Milan  Neubert
29. 3. 2007 Když Potůček naslouchal antikomunistům mezi bývalými komunisty Štěpán  Kotrba

Americká protiraketová základna v České republice RSS 2.0      Historie >
9. 4. 2009 Z jedné náruče do druhé? Štěpán  Steiger
9. 4. 2009 Mladá komunistická úderka aneb komu doopravdy vadí srp a komu kladivo Štěpán  Kotrba
8. 4. 2009 Čeho vlastně dosáhl severokorejský raketový test?   
8. 4. 2009 V radarovém rauši Karel  Dolejší
8. 4. 2009 Nepromyšlené slouhovství Saši Vondry Jan  Čulík
7. 4. 2009 Radar a plán Anakonda Karel  Dolejší
7. 4. 2009 K radaru v Brdech v aktuálním mezinárodním kontextu a ke skutečné povaze někdejšího československo-sovětského přátelství Petr  Kužvart
7. 4. 2009 Neviditelní Češi Petr  Schnur
6. 4. 2009 Pentagon seškrtá rozpočet na protiraketovou obranu o 1,4 miliardy dolarů   
6. 4. 2009 Obamův tanec mezi vejci aneb Velikonoční kvíz pro "whitehouseology" Karel  Dolejší
5. 4. 2009 Obama v Praze: Co zmizelo z radaru Karel  Dolejší
5. 4. 2009 Obama oznámil záměr zbavit svět jaderných zbraní   
3. 4. 2009 O G20 a prohře některých českých politiků, neboli O významu okrajových rozhovorů Uwe  Ladwig
3. 4. 2009 Medveděv: Je šance na to, že USA v Evropě nerozmístí protiraketovou obranu   
2. 4. 2009 Obama v Praze: Vzkažme mu, že radar nechceme   

Petice "Zrušte komunisty" a co z toho nakonec bylo RSS 2.0      Historie >
9. 4. 2009 Mladá komunistická úderka aneb komu doopravdy vadí srp a komu kladivo Štěpán  Kotrba
12. 3. 2009 Jak KSČ útočí proti KSČM zevnitř Štěpán  Kotrba
15. 11. 2008 Co si myslí Štěpán Kotrba   
14. 8. 2008 Cvekova obsesivní představa o komunismu naráží na logiku i sociální realitu Josef  Mikovec
25. 4. 2008 Mene tekel, ať jsi pták, anebo z pekel Štěpán  Kotrba
18. 4. 2008 Cyklisti, dávejte si pozor, příště může přijít řada i na vás Miroslav  Prokeš
31. 3. 2008 Diskreditace hnutí Ne základnám pokračuje - jenže selektivně Štěpán  Kotrba
27. 3. 2008 Kdo všechno "ovlivňoval studenou válku ve prospěch Západu"? Štěpán  Kotrba
25. 3. 2008 Ani deset tisíc městských soudů Karel  Košťál
22. 3. 2008 "Zákaz" Komunistického svazu mládeže neznamená, že ti lidé přestanou existovat Štěpán  Kotrba
16. 3. 2008 Být nalevo není zločin   
6. 11. 2007 Mají leninističtí radikálové budoucnost v KSČM, nebo jde o řeči z hrobu? Štěpán  Kotrba
18. 5. 2007 KSM: Zpravodajství ČT nebylo manipulatnivní   
24. 3. 2007 Proč je potřeba Ústav paměti národa Lubomír  Novotný
20. 3. 2007 Pravdy a nepravdy Zdeněk  Štefek