Amen, pane premiére

13. 8. 2008 / Miloslav Štěrba

Mladofrontovský reportér Viliam Buchert obšťastnil své domácí nevěřící Tomáše. Na služební cestě v Číně pátral po osudech tamních prvotních křesťanů, aby nám to mohl sdělit. Zjistil, že nejsou házeni lvům, ani jinak vybíjeni, ba se množí ku prospěchu komunistického režimu. Už je jich na 130 miliónů, sděluje výsledek sčítání jinak prý tajných křesťanů. Pramen svých informací neuvádí. Nevadí. Jde o víru, proto věřme.

Čínská vláda se prý děsí aktivit hnutí Fa-lun-kung s vůdcem Li Chung-č'em, žijícím v Americe, tak bere, co je po ruce. A smířliví křesťané, i s cizáckým Vatikánem, jsou přece jen jiné kafe. Nevyzývají své ovečky k odporu proti režimu, jestliže jim umožní vzývat jejich boha. “Amen“, tvrdí reportér, „zní v podzemí i v chrámu“. Jsou ale i jiné země, ke jsou církve pod kontrolou státu. A ne všichni křesťané uznávají papeže. I v Česku. Už několik set let, kde Vatikán nemá vždy tu nejlepší pověst.

13.8.2008 iDnes: "Amen! zní v pronásledovaném čínském podzemí i kolaborujícím chrámu"
přejmenováno později na "Čína potírá podzemní křesťany, kolaborující chrámové kněze velebí" ZDE

To v zemi demokracii zaslíbené jsou sekty v plném rozkvětu. „Členové náboženské sekty v Baltimore nechali vyhladovět ani ne dva roky staré dítě za to, že neříkalo po jídle „amen“. Policie obvinila čtyři osoby z vraždy prvního stupně, včetně matky a šéfky sekty“.

13.8.2008 Novinky: Sekta vyhladověla k smrti batole za to, že neříkalo "amen" ZDE

V Říši středu dostali sportovci v olympijské vesničce k dispozici 100000 Biblí, vytištěných ve světových jazycích. S logem olympijských her. Až člověka zamrazí, že český olympijský komitét nevzal s sebou do Pekingu kaplana. Když mohou pomáhat na bojištích, proč ne sportovních? Cožpak nebyl zázračný výkon našich střelců? A to nám dosud neprozradili, jak přesně střílely české houfnice na Cchinvali. Až se zdá zbytečnou cesta premiéra na OH. Je odstříleno, a „chlapa s gulama“ tam Čechům netřeba.