23. 5. 2008
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
23. 5. 2008

Manažer mrtvých sponzorů zaútočil na veřejnou službu

doplňující reakce na článek Ondřeje Austa v Lidových novinách pod titulkem "Radio Wave má další problém"

Posluchači Českého rozhlasu neplatí koncesionářské poplatky proto, aby poslouchali komerčně laděné rádio. Radu to ale nezajímá. Další z exponentů ODS, které tato strana vyslala do Rady Českého rozhlasu, má potřebu sdělit národu, že "prostor pro privátní subjekt" má přednost před veřejnoprávním médiem. Nový radní Tomáš Ratiborský, který byl zakládajícím členem ODS v roce 1991, hlavním manažerem ODS v době jejího skandálu s mrtvými sponzory a švýcarským kontem a poté ředitelem soukromého Rádia Most, tak následuje své modré soudruhy - místopředsedkyni Rady a členku ODS Danu Jaklovou, bývalou redaktorku Radiožurnálu a manželku ředitele politické kanceláře prezidenta Václava Klause Ladislava Jakla a Antonína Zelenku, který na sebe upozornil nikoliv jako redaktor Radiožurnálu, odkud byl odejit po neshodách o míře profesionality nutné pro tuto stanici, ale jako redaktor zpravodajství "Bobovize" v letech 2000-2001 a poté jako programový ředitel a moderátor zkrachovalé soukromé parlamentní televize 24.cz. Zelenka, stejně jako Jaklová, dnes úzce spolupracují s Regionální televizní agenturou (RTA) mediálního lobbisty Jaroslava Berky. Berka, sám výrazně napojený na ODS, v minulosti dokonce chtěl, aby Jaklová vytvářela v rámci portálu Česká média parlamentní rádio. Čtvrtý radní, Ladislav Jíša, je dnes vydíratelný, neboť byl v minulosti šéfem útvaru "zvláštních úkolů" federálního Československého rozhlasu , který měl mimo jiné na starosti spolupráci s StB a bezpečnostní prověřování redaktorů a manažerů na exponovaných pozicích.

Radio Wave jako TÉMA BL

Mimo jiné měl nejspíše na starosti i prověřování Dany Jaklové, když pracovala na komunistickém propagandistickém vysílání do zahraničí ve francouzské redakci Československého rozhlasu. Archivy ale prozatím mlčí. Prozatím. Jíša je vydíratelný i z důvodu, že jím řízená promotérská firma vnutila do Českého rozhlasu zdarma PR a reklamu na svou stěžejní akci. Festival Znojemský hrozen tak získává nemalou publicitu jako "neziskový" projekt. Český rozhlas tak přichází o nemalé peníze, zatímco jiní bohatnou... Jíša je dodnes ředitelem festivalu a jednatelem "obecně prospěšné" společnosti Znojemský hrozen o.p.s. (IČO 26917319) a zároveň jednatelem "soukromě prospěšné" společnosti Moravsko-český hrozen s. r. o. (IČO 49966481), firmy s evidentně obdobným posláním. Jíša také šéfuje produkční společnosti Box TV, která vytváří na zakázku pořady pro soukromé televize - mimo jiné Primu a Novu. Na jeho působení v Radě jsem už podal Parlamentu stížnost pro porušení zákona, stejně jako na Danu Jaklovou.

Dnes se tedy dva Berkovi zaměstnanci, jeden bývalý ředitel komerčního rádia, exponent ODS a jeden mediální podnikatel a lobbista pokoušejí rozvrátit veřejnoprávní rozhlas tak, aby se nevěnoval vytváření alternativního vysílání pro mladou generaci, aby nepřekážel a nenastavoval laťku digitálními stanicemi a projekty. Aby přestal být silnou a atraktivní službou i pro mladé a zůstal oním "zbytkovým" rádiem pouze pro důchodce, které se nakonec zprivatizuje.

V první fázi se radní pokusili rozvrátit rozhlas tím, že trvali a budou trvat na právně nesmyslné domněnce, že Rádio Wave vysílá na vlně 100,7 FM nelegálně a pokusí se ho z étéru odstranit. Tuto domněnku vyvrátil soud, když RRTV neodsouhlasil pokutu ve výši 1 mil. Kč za údajné porušení zákona.

DOKUMENT: Rozhodnutí RRTV o pokutě ZDE
DOKUMENT: Rozhodnutí Městského soudu o nezákonnosti pokuty ZDE
DOKUMENT: Podnět Rady pro rozhalsové a televizní vysílání Radě Českého rozhlasu ZDE
Přepis záznamu diskuze Rady k usnesení Rady 24/07 ZDE
AUDIO: Zvukový záznam jednání Rady 28. 2. 2007 ZDE
DOKUMENT: Prohlášení vedení Českého rozhlasu ZDE

V druhé fázi se pokusí zničit programovou strukturu stanice, škodící svým zaměřením na mladé lidi v regionu Prahy a Středočeského kraje regionálním komerčním stanicím, a pokusí se nechat vyhodit ty, kteří ji vytvořili. Součástí této fáze může být i pokus o kriminalizaci odpovědných za nehospodárné nakládání s prostředky koncesionářů.

Zápis z jednání Rady Českého rozhlasu - Usnesení 24/07 ze dne 28.2. 2007 ZDE
Právní a obsahové stanovisko Štpána Kotrby k usnesení Rady - Rada proti rádiu ZDE

Odtud vede přímá cesta k třetí fázi, která bude znamenat drastické omezení rozpočtu na stanici a odchod řady schopných lidí. Tu už někteří z radních předem avízovali. Naposledy členové Rady Ratiborský a Zelenka.

Poslední , čtvrtá fáze, ve svém konci terminální, už bude likvidace stanice a tlak na prodej budovy, ve které stanice sídlí - což už Dana Jaklová avízovala také dlouho dopředu. Po velmi lukrativním pozemku totiž touží developerská společnost, která v lokalitě vytváří rezidenční bydlení...

Ratiborský, Jíša, Jaklová i Zelenka vyvíjí tlak na likvidaci Rádia Wave cíleně a dlouhodobě. Nicméně tím, že odmítají respektovat realitu, prozatím neuspěli, i když už odstranili ředitele stanice za provokaci jednoho zaměstnance, na které neměl Ladislav Lindner Kylar nejmenší vinu a kterou nemohl ovlivnit. Následně se budou oni radní , lobbující takto za zájmy soukromých provozovatelů , snažit o rozvrácení celého Českého rozhlasu. Uspokojeni tak mohou být ve finále, pokud by se tento scénář části Rady ČRo povedl, prezident Asociace provozovatelů soukromého vysílání a někdejší majitel pražského rádia Vox Michal Zelenka (své útoky na Český rozhlas pronáší veřejně i ve Sněmovně), stejně jako Michel Fleischmann a jeho Lagardére se stanicemi, které mají shodnou cílovou skupinu mládeže a je největším plátcem příspěvků Asociace provozovatelů soukromého vysílání . Uspokojeni mohou být i menší provozovatelé rádií, kteří jsou ohroženi Českým rozhlasem už dnes. Není nic horšího pro tyto podnikatele, než když jim hrozí útok na doposud monopolní ovládání cílové skupiny mládeže. Zejména v hlavním městě, kde je nejvyšší koncentrace mladých lidí na kilometr čtvereční. Pro mediální podnikatele, jejichž majitelem se stal věřitel - firma Media Bohemia (Stamford Managing) , kterou skoupila kyperská společnost Media Bohemia Holdings Limited (IČ HE 179116) je největší trest a ukázka vlastní neschopnosti, když vidí rádio, které funguje bez 50 miliónů dluhů... ...a ještě bez reklamy. Jako veřejná služba a součást dvoumiliardového koncernu, financovaného z koncesionářských poplatků. Brrr. Kapitalismus a Ladislav Jakl se otřásají v základech.

Uspokojen bude po lobbistické akci Jaklové a spol. i investor luxusních bytů na Žižkově. Splní časový harmonogram developerského záměru na vysoce lukrativních pozemcích a nakoupí pod cenou, protože radní přikáží generálnímu řediteli prodat. A když musíte prodat je cena nižší, než když můžete, ale nemusíte... . Tlak na prodej pozemků i budovy rádia na Žižkově formou příkazu generálnímu řediteli formou usnesení Rady vyvíjela Dana Jaklová od prvního okamžiku, co se ocitla v Radě. Proč asi?

DALŠÍ PODROBNOSTI O KAUZE WAVE
Štěpán Kotrba: Rada Českého rozhlasu: neschopní škůdci ZDE

                 
Obsah vydání       23. 5. 2008
25. 5. 2008 Moravec skoro vzorem nezaujatého žurnalisty Michal  Vimmer
25. 5. 2008 Debata? ... ne, opět fraška Petr  Furmánek
25. 5. 2008 Veřejnost si v Borovně nechala vnutit režii ČT
25. 5. 2008 Demonstrace
25. 5. 2008 Co tím asi pan šéfredaktor myslel?
25. 5. 2008 Nedůstojné žvanění hluchých Jan  Polívka
25. 5. 2008 Vzkaz Václavu Moravcovi
25. 5. 2008 Jen Ransdorf nepůsobil ani trapně, ani směšně
24. 5. 2008 Chtěli by nám ukrást poezii Boris  Cvek
25. 5. 2008 Expert: Invaze do Iráku způsobila, že se cena ropy ztrojnásobila
25. 5. 2008 Němci šokováni, že jsou všichni stejní
25. 5. 2008 O protestním táboru na kótě 718 -- květen 2008 Jan  Burian, Ivan  Pavlov
25. 5. 2008 Akce Greenpeace popuzuje místní lidi
25. 5. 2008 Nová funkce Britských listů
24. 5. 2008 Univerzita bude nucena ukončit klinickou výuku na školách
24. 5. 2008 Vyjadřuji pochopení pro postoj Akademického senátu
24. 5. 2008 Konec výuky medicíny v Čechách? Marek  Radecki
24. 5. 2008 Lékaři vyzvali Jana Bednáře k ukončení hladovky, jeho stav je vážný
24. 5. 2008 Rusko a Čína odsoudily americký projekt raketové obrany
24. 5. 2008 Ještě že to není nic znepokojivého... Jan  Neoral
24. 5. 2008 Zelení: "Voni to móc dobře vědi jak se do vlády dostali a komu mají být zavázaný"
24. 5. 2008 "Nikdo nám nemůže zakázat přijít se se srbským velvyslancem osobně rozloučit"
25. 5. 2008 Nedůslednost Jan  Čulík
24. 5. 2008 Kosovo - krok, učiněný v rozporu s ústavním pořádkem ČR Vojtěch  Filip, Jiří  Maštálka
24. 5. 2008 Kosovo: Každý tvrdí to, co se mu hodí, jen česká vláda ne: Ta leze Američanům kamsi Jan  Čulík
24. 5. 2008 BBC Uznat, či neuznat Kosovo?
24. 5. 2008 Kosovo: Jak ho vidí BBC
24. 5. 2008 Otevřený dopis srbskému velvyslanci: Kosovo je Srbsko - navzdory české vládě národní zrady Štěpán  Kotrba
24. 5. 2008 Kosovo a co dál...?!? Ladislav  Žák
24. 5. 2008 Britský premiér izolován po drastické porážce v anglických doplňovacích volbách
24. 5. 2008 CVVM: S americkým radarem pořád nesouhlasí dvě třetiny občanů, ač se vláda snaží
23. 5. 2008 Bezmoc mocných? Andrew  Stroehlein
23. 5. 2008 Tak za prvé: Koncept lidských práv jako obušku byl nahrazen právy ropnými Štěpán  Kotrba
24. 5. 2008 Rozlišujme typy energie Andrew  Stroehlein
23. 5. 2008 Koncept lidských práv nemá nic společného s jeho mocenským zneužíváním Jan  Čulík
23. 5. 2008 Vysvětluji realitu, jak je uplatňována v praxi Štěpán  Kotrba
23. 5. 2008 Politika lidských práv? Karel  Dolejší
24. 5. 2008 Vivat všem naivkům a laikům Bohumil  Kartous
23. 5. 2008 Skeptik je poučený optimista
24. 5. 2008 Poučeným optimistům Jan  Čulík
24. 5. 2008 Učitelům poučených optimistů
24. 5. 2008 Podepsali jsme se pod krádež cizího území Ivo  Šebestík
23. 5. 2008 "Bezstarostná jízda" na hybridní pohon v nejen ropné krizi USA Jaroslav  Pour
23. 5. 2008 Manažer mrtvých sponzorů zaútočil na veřejnou službu Štěpán  Kotrba
23. 5. 2008 Může vám někdo prostřednictvím bankovních poplatků vytunelovat konto? Jan  Čulík
23. 5. 2008 Zahraniční platby: jak je to s poplatky, které převyšují zaslanou částku? Patrik  Nacher
23. 5. 2008 Kam se obrátit se stížnostmi na banky
24. 5. 2008 Devizové konto v Komerční bance
23. 5. 2008 Radar a Kosovo se zdvořilým nesouhlasem veřejnosti Milan  Daniel
23. 5. 2008 Proč zrušit ČT1 Bohumil  Kartous
23. 5. 2008 Šéf British Airways: Levné lety končí
23. 5. 2008 Už víte, že je na obzoru nová platba? Miloš  Dokulil
23. 5. 2008 Ropná krize se zhoršuje
23. 5. 2008 První kroky ruského prezidenta Medvědova v zahraniční politice
23. 5. 2008 O vědě Boris  Cvek
23. 5. 2008 Mimořádná šťastná náhoda, nebo výpočet rizikového případu - neboli O štěstí a neštěstí a o rozmýšlení neuvážlivě jednajících politiků Uwe  Ladwig
23. 5. 2008 Tato vláda se definitivně pohřbila
23. 5. 2008 Zimní haiku Kateřina  Rudčenková
23. 5. 2008 Nihil nisi rectum? Lubomír  Lédl
23. 5. 2008 Antisionismus je novou formou antisemitismu Daniel  Veselý
22. 5. 2008 Jan Bednář má problémy s játry
22. 5. 2008 Obavy z nedostatku ropy zvedly cenu barelu nad 135 dolarů
22. 5. 2008 Poutní místo U hladovkářů Štěpán  Kotrba
22. 5. 2008 Bývalý Let Kunovice v ruském vlastnictví
22. 5. 2008 Dětem padlým v zemětřesení v S'-čchuanu
22. 5. 2008 Udržitelný rozvoj - potraviny místo zbraní
22. 5. 2008 Je podvracení Iránu v arabském a evropském zájmu? Patrick  Seale
22. 5. 2008 Takhle se nechová demokratická vláda, takhle se chovají diktátoři
22. 5. 2008 MediaTenor: Téma výstavby radarové základny v Brdech bylo ve zpravodajství ČT z hlediska zastoupení politických subjektů prezentováno vyváženě Marek  Síbrt
22. 5. 2008 Problém Media Tenoru: co je to neutralita Štěpán  Kotrba
22. 5. 2008 Analýza vypadá profesionálně, má však chyby Stanislav  Blaha
22. 5. 2008 Přednostní ochrana Česka výměnou za radar? Stanislav  Kaucký
22. 5. 2008 Americké krize - fámy a pravdy Petr  Baubín
22. 5. 2008 Jak Bushův dědeček pomáhal Hitlerovi k moci
22. 5. 2008 Jaroslav Vejvoda: Pomsta pozdních partyzánů a jiné poválečné tragédie Karla  Ladwigová
22. 5. 2008 Trhy je nutno regulovat. Hospodářská recese potrvá dlouho
21. 5. 2008 Jak ovládnout 220 miliard Kč v českém zdravotnictví
21. 5. 2008 ČLK: Lze ovládnout 220 miliard Kč v českém zdravotnictví? Michal  Sojka
21. 5. 2008 Agel - hra Monopoly aneb konec soukromých lékařů Michal  Sojka
21. 8. 2014 Proti zapomnění a manipulaci: O co šlo v roce 1968
23. 5. 2008 Aukce ukončena -- dalších 50 tisíc pro gorily
5. 5. 2008 Hospodaření OSBL za duben 2008

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
23. 5. 2008 Proč zrušit ČT1 Bohumil  Kartous
23. 5. 2008 Manažer mrtvých sponzorů zaútočil na veřejnou službu Štěpán  Kotrba
22. 5. 2008 Problém Media Tenoru: co je to neutralita Štěpán  Kotrba
19. 5. 2008 Proč tolerujete střet zájmů a používáte služeb prokázaného lháře? Petr  Nachtmann
12. 5. 2008 Česká televize cenzuruje odbornou kritiku radaru. Proč? Jakub  Rolčík
12. 5. 2008 Kolik stojí spekulace Michal  Vimmer
7. 5. 2008 Dotaz panu Štichovi, mluvčímu České televize   
7. 5. 2008 Odvysíláním reportáže Luboše Rosího ČT tvrdě narušila svůj veřejnoprávní statut Jan  Čulík
7. 5. 2008 Vyváženost je v České televizi samozřejmostí Ladislav  Šticha
6. 5. 2008 ČT není vlivovou agenturou Ladislav  Šticha
6. 5. 2008 Pondělní vysílání ČT24 o protiraketové obraně   
6. 5. 2008 Mluvčí jako klenot České televize Jan  Keller
2. 5. 2008 Pane Šticho, mluvčí České televize, odpovězte! Jakub  Rolčík
30. 4. 2008 České klenoty, Česká koruna, Česká země, Česká televize... Michal  Rusek
24. 4. 2008 ČT jediná věnuje diskusi o radaru vyvážený prostor Ladislav  Šticha

Radio Wave na vlně 100,7 FM RSS 2.0      Historie >
23. 5. 2008 Manažer mrtvých sponzorů zaútočil na veřejnou službu Štěpán  Kotrba
27. 3. 2008 Rádio bez reklamy? Jinde nemožné Lukáš  Rychetský, Jiří G. Růžička
21. 2. 2008 Barbora Tachecí je pryč. A co Rada? Irena  Ryšánková
23. 1. 2008 Rádio zítřka Štěpán  Kotrba
20. 1. 2008 Radio Wave spouští jako první v Česku vizualizaci rozhlasového vysílání v mobilech   
23. 11. 2007 Deska týdne na Radiu Wave   
20. 11. 2007 Atari Terror živě v Second Life a na Radiu Wave   
3. 11. 2007 Startér - soutěž začínajících kapel vyhlašuje druhý ročník   
25. 10. 2007 Paroubkův Kudrys je pryč první, další ještě zbývají Štěpán  Kotrba
5. 10. 2007 Stálá komise pro sdělovací prostředky se probudila Štěpán  Kotrba
14. 9. 2007 Podle policie není falešný dopis s falešným podpisem trestný čin Štěpán  Kotrba
10. 8. 2007 Radio Wave má dvojnásobek posluchačů, než celý Region Štěpán  Kotrba
26. 7. 2007 Rada Českého rozhlasu: neschopní škůdci Štěpán  Kotrba
29. 6. 2007 Gangsterské metody v boji o rozhlas Štěpán  Kotrba