26. 10. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
26. 10. 2007

Kterak americký ministr obrany Robert Gates jednal v Praze o radaru a jak se o tom mluvilo v ČT

Do Česka přijel za americký radar v Brdech lobbovat zatím druhý nejvýše postavený Američan po George Bushovi, ministr obrany Robert Gates. S sebou přivezl dva návrhy, které před pár dny spolu s ministryní zahraničí Condoleezzou Riceovou představil v Moskvě:

  • přítomnost ruských vojáků na české a polské základně
  • co nejrychlejší postavení amerického radaru, ale odložení jeho spuštění do doby aktuální potřeby

Česká televize reagovala aktuálně pořadem Události a komentáře. Všimněte si, kolik prostoru dostal americký ministr, kolik zástupci jednotlivých českých politických stran a kolik "ostatní". To opravdu řekl americký ministr obrany pouze tuto větu? To opravdu neměl potřebu premiér tohoto státu americký návrh komentovat? A to opravdu představitelé parlamentních stran mají v České televizi nárok také pouze na jednu větu k tak závažné události???? Médium opravdu veřejné služby by při tak závažné návštěvě přerušilo program mimořádnou diskuzní relací, do které by pozvalo nejen amerického ministra, ale i zástupce všech parlamentních stran, experty ze všech názorových platforem. Konec? Až se všichni vyjádří. Moderátor nemá názor, pouze usměrňuje diskuzi. Jeden večer plný autentické politické diskuze bychom přežili. Americkou základnu, byť kontrolovanou ruskými oficíry, čeští občané vydýchají stěží. Dočasnost, trvající dvacet let, stačila jednou. Není třeba opakovat stejné chyby dvakrát...

Kompletní přepis diskuze v pořadu Události a komentáře ČT24 dne 23. 10. 2007 od 21:00, ze kterého všechna ostatní média citovala pouze jeden odstaveček ZDE

Americký ministr obrany Robert Gates jednal v Praze o radaru

Události, komentáře ČT 24
23. 10. 2007, 21:00

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Americký ministr obrany Robert Gates jednal v Praze o radaru. Bývalý šéf CIA přišel i s nápady, jak by Spojené státy chtěly otupit hrany a zvrátit odpor Ruska k základnám v Česku a Polsku. Moc nadšení nevyvolali.

REPORTÁŽ

Martin ŘEZNÍČEK, redaktor: Do Česka přijel za radar lobbovat zatím druhý nejvýše postavený Američan, po George Bushovi i ministr obrany Robert Gates. Původně formální návštěva měla ale nečekaně konkrétní obsah. Gates s sebou přivezl dva návrhy, které před pár dny spolu s ministryní zahraničí Condoleezzou Riceovou představil v Moskvě. Rusům chce nabídnout co největší spolupráci.

Robert GATES, ministr obrany USA: Pokud bychom uvažovali o větší průhlednosti, například tím, že by na české a polské základně byli i Rusové, tak bychom o tom informovali nejdříve českou vládu a nic bychom nedělali bez jejího souhlasu.

Tereza KRUČINSKÁ, redaktorka: Gates neupřesnil, jestli by ruští vojáci působili na radaru trvale nebo jestli by šlo o občasné inspekce. Premiér Topolánek zase odmítl říct, zda by kabinet s Rusy na českém území jako úlitbou Moskvě souhlasil.

Mirek TOPOLÁNEK, premiér a předseda strany - ODS: Já necítím potřebu to komentovat.

Martin ŘEZNÍČEK, redaktor: Dalším politikům se ale možná přítomnost Rusů moc nelíbí.

Cyril SVOBODA, ministr bez portfeje, předseda Legislativní rady vlády - KDU-ČSL: Mně to osobně se zdá jako ne možné, protože tím by se ještě navíc zvýšil onen argument o přítomnost vojáků jiné země na území České republiky.

Lubomír ZAORÁLEK, místopředseda Poslanecké sněmovny - ČSSD: To je návrat bilaterálního rozdělení světa, které není v našem zájmu.

Ondřej LIŠKA, poslanec - SZ: Přítomnost ruských vojáků na této radarové stanici samo o sobě nic neřeší.

Jiří DOLEJŠ, poslanec, místopředseda strany - KSČM: Nám se nelíbí, že by Česká republika měla být rukojmím Spojených států a Ruska.

Tereza KRUČINSKÁ, redaktorka: Washington by si rád Moskvu získal na svou stranu i druhým návrhem, postavit sice radar co nejrychleji, ale jeho spuštění odložit.

Robert GATES, ministr obrany USA: Zvážíme, jestli nespojit samotnou aktivaci zařízení v Česku a v Polsku s definitivním důkazem, že existuje hrozba, tedy například testem íránské rakety.

Martin ŘEZNÍČEK, redaktor: Robert Gates se podobně jako George Bush setkal i s šéfem opozice. Dopadl ale stejně jako prezident v červnu. Na svou stranu Jiřího Paroubka nezískal.

Jiří PAROUBEK, předseda strany - ČSSD: V tuhle chvíli je pro mě rozhodující, že zhruba dvě třetiny občanů této země si nepřejí, si nepřejí tady umístit radarovou základnu.

Martin ŘEZNÍČEK, redaktor: Ministr Gates přijel do České republiky jen několik dnů před začátkem dalšího kola vyjednávání o radaru. Dvě základní dohody upravující fungování radaru by chtěli mít Američané i Češi na stole do konce tohoto nebo začátku příštího roku. Ve stejný den, kdy se snažil Gates zvýšit šance na vybudování základny v Česku, vyrazil na cestu i autobus Nezákladňák.

Tereza KRUČINSKÁ, redaktorka: Má šířit argumenty proti radaru a prosazovat referendum. Posádka taky bude zvát na demonstraci za demokracii. Ta se má konat 17. listopadu v Praze.

Jan MÁJÍČEK, mluvčí, iniciativa Ne základnám: Kromě iniciativy Ne základnám, která je hlavní organizátor této akce, tak tu akci podpoří taky studentský výbor.

Martin ŘEZNÍČEK, redaktor: Protiradarová demonstrace v den výročí revoluce se nelíbí jednomu z jejích symbolů, Šimonu Pánkovi. Připadá mu to jako zneužívání tohoto dne.

Šimon PÁNEK, někdejší studentský aktivista, ředitel, společnost Člověk v tísni: Ten 17. listopad by neměl být spojen s jednou politickou formací ani s prosazováním jednoho názoru.

Tereza KRUČINSKÁ, redaktorka: Cesta autobusu Nezákladňák skončí příští týden v úterý. Už dnes ale poprvé narazil. Kvůli váze ho nepustili na náměstí v Českých Budějovicích.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: A hostem ve studiu je Igor Šamšin, zpravodaj ruské agentury ITAR-TASS. Dobrý večer.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Dobrý večer.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: A do pražské Tróji zdravím Michaela Kocába, hudebníka a někdejšího politika. Dobrý večer.

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: Dobrý večer.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Pane Kocábe, na úvod otázka, abychom si udělali jasno. S jednoznačným postojem k americké základně v Česku jste vyčkával. Jak to máte teď? Kam jste se v tom myšlenkovém procesu po řadě informací dostal? Jste pro nebo proti základně v Česku?

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: No, já jsem byl v tom, řekl bych, váhavý spíše pro, protože je jasné, že se musíme postavit na jednu či druhou stranu, ale ten dnešní návrh pana ministra obrany mi to zkomplikoval. Ten druhý návrh, že by spuštění bylo odloženo později, ten je celkem přijatelný, v pořádku, ale jakémkoliv způsobem, jakýmkoliv způsobem sem zavléci ruskou vojenskou botu, to je prostě pro mě nepřijatelné. Problém je v tom výrazu pozorovatel. Pokud by zde byli ruští pozorovatelé, občas se přijeli podívat, jak to chodí, aby se přesvědčili, že je to v pořádku a že to není namířeno proti nim, tak asi to není nic proti ničemu, ale pokud by zde byla trvale přítomná vojenská ruská posádka, to naprosto odmítám a mám za to, že bych se pak musel vrátit do své parlamentní komise za odsun sovětských vojsk z naší republiky.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Takže jste stále nerozhodnutý, rozumím tomu dobře?

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: No, víte, ono je to komplikovaný, protože ta dnešní, ten dnešní návrh to zkomplikoval. Ten návrh bych označil za nešťastný. Našim politikům se to bude těžko říkat, protože přeci jenom je to vztah s velmocí, které si nesmírně vážíme, ale já neváhám říct, že tento návrh je nešťastný, ukvapený a prostě aby si tady dvě vojenské velmoci prostě podávaly dveře, to si myslím, že není v zájmu naší republiky.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Takže stále u vás platí to váhavé ano?

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: No, váhavé ano za předpokladu, že, za předpokladu, že tam Rusové prostě, ruská vojenská jednotka nebude prostě na tom radaru.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Pane Šamšine, náměstek ruského ministra zahraničí Karasin Týdnu.cz řekl, že Spojené státy opět hrají tu starou známou hru na dobývání geopolitického prostoru a vlivu. Jak ale mohou dobýt prostor s jedním radarem a s párem protiraketových střel nebo s pár protiraketovými střelami.

Igor ŠAMŠIN, zpravodaj agentury ITAR-TASS: Jednání o radaru a raketové základně v Polsku právě můžeme říct, že probíhají, jsou v půlce a také se zúčastňuje jako konzultant nebo konzultace mezi Českem a Ruskem, Spojenými státy a Ruskem. Rusko hledá své místo v této důležité otázce. Spojené státy čelí hrozbě terorismu, Rusko taky čelí hrozbě terorismu. Rusko se určitě bojí, že zůstane někde jinde a že, bojí se, že tihlety elementy protiraketové obrany, kteří budou umístěné v celé Evropě, budou nacílený proti Rusko. Určitě, že když ten návrh, který dneska, který dneska vyslovil pan ministr Gates o možnosti pozorovatelů ruských na té základně nebo na radě, na americkém radaru, bude projednáván, tak v každém případě určitě své slovo tam by měla hrát Česká republika, protože určitě je to známo, že Češi mají svý zkušenosti a zlý zkušenosti s pobytem cizích vojsk na svém území, ale tady musí brát ohled ještě to, že ta hrozba, co existuje, ty nový hrozby, ony vznikly opravdu během posledního desetiletí, patnácti let a už ty časy, co byly za Sovětského svazu, za socialistického tábora, který se rozpadl, už neexistuje, takže určitě nějaká spolupráce a hlavně důvěra mezi státy, mezi Ruskem, Českem, Spojenými státy, to je základ budoucího míru a úplně budoucího modelu světa /nesrozumitelné/.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Ano, to říká i náměstek Karasin. Myslíte ale, že by to "uchlácholilo" Rusy to, že by tady na základnách a v Polsku byli jako pozorovatelé, že by to stačilo k otupení hrany?

Igor ŠAMŠIN, zpravodaj agentury ITAR-TASS: Co se týče, to já můžu vyslovit svůj osobní názor, že ...

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Ano.

Igor ŠAMŠIN, zpravodaj agentury ITAR-TASS: ... tohle to je prostě otázka jednání, v jaké formě bude probíhat spolupráce a já doufám, že ta spolupráce určitě bude mezi Českem, mezi Ruskem, mezi Spojenými státy, mezi Polskem, prostě mezi všemi těmi státy, kteří čelí hrozbě terorismu a v každém případě jako tohle to já bych teď, to je předběžný, ještě já nechtěl bych předbíhat události a v jaké formě tohle to bude, to je prostě spekulace podle mě.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Pane Kocábe, podle vás nepoužívají přece jen Spojené státy boj s terorismem pro to, aby zvětšily svou politickou přítomnost a vliv v některých oblastech světa? Cesta do pekel bývá občas dlážděna dobrými úmysly nebo těmi, které se jako dobré tváří.

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: No, tak to je otázka silného kalibru. Já si myslím, že je možné, že někteří američtí politici to až takto vyhroceně vidí, ale já prostě nemám žádný důvod nedůvěřovat politice Spojených států, protože v minulosti, jak je to teďko neustále opakováno, vždycky vyznívala pozitivně, zejména tedy pro, pro naší zemi. Čili moje důvěra v americkou politiku přetrvává. Nicméně tentokrát mám pocit, že Bushova vláda vstoupila na tenký led a bude potřeba to velmi pozorně hodnotit. Není možné přitakat na všechno jenom proto, že jsou to Američani.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Takže byste tam nějaké partikulární zájmy třeba úzké skupiny lidí ve Spojených státech viděl? Pane Kocábe, slyšel jste mě, teď ještě otázku, kterou jsem pokládala, jestli tam vidíte ...

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: Ne, bohužel, bohužel jsem neslyšel. Byl výpadek spojení, takže se omlouvám.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Tak ještě jednou se vás zeptám, jestli tedy se přikláníte třeba k tomu, že tam skutečně nějaké partikulární mocenské zájmy té úzké skupiny směrem ke geopolitickému zvyšování vliv jsou, nebo ne?

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: No, samozřejmě, tak jsem nějaký čas pobýval v politice a vím, že zájmy různých politiků jsou různé a určitě si myslím, že určitá skupina amerických politiků to takto vnímá. Ale my nemůžeme zaměňovat určitou skupinu amerických politiků s politikou Spojených států jako takovou. Zanedlouho budou volby, pak další volby a ta politika v celkovém časovém horizontu se zdá u Američanů vyvážená, i když dneska musím říct, že s Bushovou vládou v lecčems nesouhlasím, a když se znova vrátíme k tomu dnešnímu návrhu číslo jedna, tedy i o pobytu ruských vojáků na našem území, i když omezeném, tak to považuju zcela za ukvapený, nešťastný a nepromyšlený návrh.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Pane Šamšine, z toho, co víme nebo z toho, co prosakuje z vyjádření vrcholných politiků Spojených států amerických, jakou diplomatickou hru v tuto chvíli hrají Spojené státy směrem k Rusku? Skutečně jim jde o to zapojit Rusy do budování protiraketové obrany?

Igor ŠAMŠIN, zpravodaj agentury ITAR-TASS: Já myslím, že ten návrh zazněl už před tím, jak představitelé Spojených států přijeli do Moskvy, že Spojené státy hledají s Ruskem společnou cestu a že Spojené státy a Rusko chtějí vybudovat systém, kde by oni mohli spolupracovat v tady té věci, která je velice aktuální a může být ještě více aktuální do budoucna, protože ten svět je strašně malý. A jak se to bude vyvíjet, ví akorát pánbůh.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Dá se čekat, že Rusko těm tlakům ustoupí nebo o co přesně podle vás Putin hraje? O co přesně mu jde? Zajímá mě to, co v tom ideálním případě by mohl vyzískat z takto nastoleného krizového stavu?

Igor ŠAMŠIN, zpravodaj agentury ITAR-TASS: Myslím, že otázka, co získá, co nezíská, jako není nastavená správně, protože hlavně jde o bezpečnost, o důvěru a bezpečnost. Spojené státy, Evropa, Rusko, to jsou velice vyspělé vojenské státy nebo vojenské seskupení můžeme říct a jde o to, aby tyhle ty tři, můžeme říct jako super spolky nebo supervelmoci, spolu nesoutěžily a spolupracovaly. Protože jako se pohádat jako je velice snadné, to jako není zapotřebí a spolupracovat a ne tyto malinkato prostě možnosti pro tu spolupráci, to je otázka pro politiky, to je otázka pro pana prezidenta Putina, pro pana prezidenta Bushe, pro pana premiéra Topolánka, pro pana prezidenta Václava Klause.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Pane Kocábe, Robert Gates předestírá Rusům řadu návrhů, dnes tedy některé z nich nevyzněly úplně diplomaticky prozíravě, řekněme, mimo jiné to, že by třeba Spojené státy nespustily základny hned, tento návrh se zdá býti přijatelnější, nicméně i když dnes odpoledne prezident Bush zopakoval, že projekt je třeba dokončit bez ohledu na ruské námitky, přesto neustupují podle vás Spojené státy pod tlakem Ruska od těch původních představ?

Michael KOCÁB, hudebník, bývalý politik: No, tak, samozřejmě ustupují. Teďko jde, teďko jde o to, kdo vlastně ustupuje. Jestliže Bush dnes toto prohlásil, tak to znamená, s tím tedy mohu souhlasit, tak to znamená, že Bush to vidí, vidí tak, prostě že, že, že ruská pozice zejména ta úvodní pozice Putinova je v podstatě něco, co je pro naší zemi úplně nepřijatelné a pro Američany je to něco, co by nemělo zbrzdit tuto iniciativu. Na druhou stranu přijíždí-li pan ministr Gates s tímto návrhem, tak zase se zdá, že tedy částečně ustupují. Já navrhuji zkrátka spolupracovat diplomaticky s Rusy, to je samozřejmá věc, ale v žádném případě nebrat v potaz a ani příliš vážně takové výroky, jako měl prezident Putin zkraje, protože měly rysy politického nátlaku, ne-li přímo vyhrožování, a to po dvaceti letech ruské nebo sovětské okupace je pro naši zemi naprosto nepřijatelné.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Pane Šamšine, poslední otázka. Lidi v Rusku zajímá tento problém, hýbá s nimi nebo mají daleko jiné problémy, které se týkají jejich každodenního života?

Igor ŠAMŠIN, zpravodaj agentury ITAR-TASS: No, určitě ty problémy každodenního života zajímají každého člověka, ale tahle ta otázka, která velice hodně zní ve sdělovacích prostředcích, samozřejmě taky zajímá Rusy a právě z toho hlediska, hlediska bezpečnosti, hlediska bezpečnosti samozřejmě svých rodin a samých sobě.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Pánové, já vám oběma děkuju za příspěvek do diskuse. Na shledanou.

Zdroj: Mediasearch Newton IT

                 
Obsah vydání       26. 10. 2007
28. 10. 2007 iDNES jako někdejší Rudé právo Petr  Nachtmann
28. 10. 2007 Rusko chce "demokratizovat" americký systém raketové obrany
27. 10. 2007 Musíme bombardovat Írán
27. 10. 2007 Modernismus, antikomunisté, Spojené státy, Rusko a radar v České republice Jan  Čulík
28. 10. 2007 K 28. říjnu
27. 10. 2007 Skotští nacionalisté zavádějí státní sociální služby a jsou na vrcholu popularity
27. 10. 2007 Bushova irácká politika: 92 slábnoucích dolarů za barel ropy
27. 10. 2007 Litviněnko byl agentem britské tajné služby MI6
27. 10. 2007 Rusko kompletuje navigační systém Glonass
26. 10. 2007 Putin přirovnal krizi s americkými základnami ke kubánské krizi
27. 10. 2007 Rusko si bude činit nárok na arktický šelf
27. 10. 2007 Chcete snížit svou uhlíkovou stopu?
26. 10. 2007 OSN: Budoucnost světa je ohrožena
26. 10. 2007 Z českých hor lze pohodlně držet na mušce raketová sila v Saratovské oblasti Stanislav Ivanovič Kozlov
27. 10. 2007 Ruská a americká spolupráce v českých Brdech Miroslav  Polreich
26. 10. 2007 Týden vztyčených prostředníků Karel  Dolejší
26. 10. 2007 Zelení odmítli referendum
26. 10. 2007 Bouda Jan  Zeman
27. 10. 2007 Benešová, Vesecká a Fenyk o aktuálních problémech české justice
27. 10. 2007 Bursík brání stanovení dlouhodobých cílů v oblasti snižování emisí skleníkových plynů - stal se antiekologickm ministrem Petr  Petržílek
28. 10. 2007 Odešel jeden z největších českých popularizátorů vědy - Ivo Budil Štěpán  Kotrba
27. 10. 2007 Vysvětloval, jak je radar neškodný, teď je podezřelý z podvodu
26. 10. 2007 RAF není RAF, milé Lidové noviny...
26. 10. 2007 Proroctví vítězného Oidipa Bohumil  Kartous
26. 10. 2007 Kterak americký ministr obrany Robert Gates jednal v Praze o radaru a jak se o tom mluvilo v ČT Štěpán  Kotrba
26. 10. 2007 Rusko: Vyzbrojování raketou Topol-M se urychluje
26. 10. 2007 Ruské strategické bombardéry pozdravily summit NATO
26. 10. 2007 Říká Topolánek každou hodinu něco jiného?
26. 10. 2007 Možné íránské jaderné zbraně Izrael neohrozí
26. 10. 2007 Předseda kontrolního výboru Parlamentu nemá právo znát vzorce, týkající se zdravotní neškodnosti amerického radaru? Vladimír  Koníček
26. 10. 2007 Raději se neroďte, abychom Vás nemuseli pohřbívat
26. 10. 2007 Intelektuální terorismus: Proizraelská lobby omezuje svobodu projevu
26. 10. 2007 Zhroucení Twins stále oficiálně nevysvětleno? Jan  Zeman
27. 10. 2007 Eisman: Na cizího spratka nedám ani korunu Anna  Čurdová
26. 10. 2007 Kozomrdi? Leopold  Kyslinger
26. 10. 2007 Kokoti jsou součástí společnosti, ať si to přiznáme, nebo ne Štěpán  Kotrba
26. 10. 2007 Předseda islámské nadace vyjádřil podporu židovské komunitě Lukáš  Lhoťan
26. 10. 2007 Otevřené dveře do Sněmovny
26. 10. 2007 Loupeže uměleckých děl: Mýty, omyly, fakta Pavel  Novotný
26. 10. 2007 Iluze o neutralitě prodavačů, aneb Pochybná jistota kupců Uwe  Ladwig
26. 10. 2007 Ženské erotické idoly Sandra  Wain
26. 10. 2007 Svou violu jsem naladil Karel  Hlaváček
25. 10. 2007 Evropská smlouva, viděna očima evropského poslance Miloslav  Ransdorf
26. 10. 2007 Demokracii si musíme zasloužit Štěpán  Drahokoupil
26. 10. 2007 Barma je nicotným pěšákem na šachovnici velmocenských třenic Daniel  Veselý
26. 10. 2007 Kdo v Brně zapomíná na oběti mnichovské dohody? Ivan  Sommer
26. 10. 2007 Černá a bílá -- nebo dvojčata stejné povahy? Michal  Rusek
26. 10. 2007 Cesta k přežití lidstva Pavel  Urban
26. 10. 2007 Omyl stínové ministryně pro ženu a rodinu Jaromír  Eisman
25. 10. 2007 Rusové znovu do Brd, aneb čeští politikové i veřejnost sto let za opicemi Jan  Čulík
25. 10. 2007 Proč si Putin i Topolánek myslí, že by přítomnost Ruska v Brdech mohla změnit názor Čechů na americký radar? Štěpán  Kotrba
25. 10. 2007 Paroubkův Kudrys je pryč první, další ještě zbývají Štěpán  Kotrba
25. 10. 2007 Britské listy informovaly o možnosti návratu Rusů do Brd týden před českým tiskem
25. 10. 2007 Tvrdý rasismus na jedné ostravské radnici Jan  Čulík
25. 10. 2007 Doris Lessing: Útoky z 11. září nebyly tak zlé. Nenávidím Ahmadinedžáda
25. 10. 2007 Nové kulturní války
25. 10. 2007 Aféra jménem Andula (IX. část) Josef  Brož
25. 10. 2007 Hrách na zelenou stěnu házeti aneb otevřený dopis poslancům ve věci ohrožení přírody účinky radaru Lubomír  Peške
25. 10. 2007 Proč nevěřím pravici a tržnímu hospodářství Michal  Mašín
24. 10. 2007 Nevíte někdo, kdo je Kremlin? Aneb když se američtí poradci příliš rychle učí česky
27. 10. 2007 Beslanský terorista dostal doživotí
20. 10. 2007 Hospodaření OSBL za září 2007

Daniela Drtinová RSS 2.0      Historie >
26. 10. 2007 Kterak americký ministr obrany Robert Gates jednal v Praze o radaru a jak se o tom mluvilo v ČT Štěpán  Kotrba
4. 12. 2006 Je redaktor ČT Martin Rusek nemanželským synem Saddáma Husseina? Lubomír  Brožek
1. 9. 2006 Policejní odposlechy Klausových poradců: RRTV zahájila s Českou televizí správní řízení Štěpán  Kotrba
25. 8. 2006 Opravdu může za všechny problémy v ČT David Borek? Jan  Richter
9. 6. 2006 ČT: "Jednání o nové vládě pokračují"   
7. 6. 2006 Objektivita České televize a Kubiceho předvolební kompromateriály   
12. 5. 2006 Unionistický stranický sekretariát Štěpán  Kotrba
4. 5. 2006 ČT1: Události, komentáře policejního prezidenta Husáka Štěpán  Kotrba
7. 4. 2005 Proti rudé hvězdě a proti modrému ptáku Zdeněk  Hrabica
11. 11. 2003 V České televizi je revolucionářů dost   
27. 2. 2002 Miroslav Tajč: "Milan Knížák nepoužívá Národní galerii pro vlastní kšefty"   
2. 11. 2001 Jak bude ČT vypadat za Jiřího Balvína? Programové schéma Filip  Rožánek