3. 7. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
3. 7. 2007

Holení je součástí industrializace a evoluce

Bez industrializace by nebyla možná evoluce, civilizace a dosažení jejího zdárného konce. Nejprve se nám podařilo domestikovat, civilizovat, oholit a zbavit chlupů pračlověka. Pračlověk zbavený srsti je člověk. Člověk zbavený svobody je občan. Nyní přicházejí na řadu další živočišné druhy. Demokracie je poslední fází evoluce, která by neproběhla bez industrializace (převedení organické hmoty na anorganickou).

Řádně civilizovaní občané ihned pochopili, že se mají holit na celém těle. Nejprve si holili brady pouze muži. Nyní se holí všude po těle muži i ženy. Mít na těle mimo vlasů nějaký ten chlup je společenské faux pas. Jinak může být občan tlustý, škaredý, nemocný, chudý, bohatý, hloupý, chytrý a jinak degenerovaný. Holíme se od rána do večera, sami sebe a jeden druhého po celém těle.

Brzy dojde i na vlasy. Plešatění je na postupu. Noste módní kšiltovky, ať vám vlasy slezou dříve. Za nezničené a neobarvené vlasy (pokud možno na přirozený odstín) se dnes stydí již i děti a mládež. Mladí chtějí být rychle staří. I v tom je evoluce.

Vědci se již delší dobu zabývají domestikací a civilizací dalších živočišných druhů. Nutnou podmínkou jejich dalšího evolučního pokroku je zbavení jejich srsti.

Vezměte takovou kočku. Má na sobě spací pytel, pelíšek, hezký kožíšek, blechy, svého pečovatele a na něm nabalený celý hrozen dalších parazitů (konče státem, obchodními řetězci a lobby). Pokud by se kočky holily stoupnul by obrat z prodeje postelí, lůžkovin, ložnic, šatů, kožíšků, pěny na holení, holicích strojků, vody po holení.

Bránit se holení je tedy nepřátelstvím vůči pokroku, evoluci, civilizaci, industrializaci, ekonomice a demokracii.

Toto jsem si uvědomil, když jsem viděl na ulici módní rasu jednoho psa bez chlupů. Vypadal zatím hrozně. Jako podsvinče (ale někomu se to líbí, neboť jaký pán, takový pes). Ze záhybů kůže mu mokvala krev. Taková nepodařená vypelichaná opice. Skoro jako nějaký primitiv z doby kamenné. Jen co si zvykne pořádně na šaty a na boty, bude vyhráno. Pak už jej jenom naučíme číst a psát, mačkat knoflíky na klávesnici. U koček bude zaučení do práce na počítači jistě snazší, neboť jsou zvyklé pracovat myší. Poctivá práce vědců se jistě vyplatí. Používání počítačů radikálně přispívá k industrializaci našeho veškerého života. Je to dobrovolně povinně "in".

Pes je nejlepší přítel člověka, proto se jeho civilizace daří snáze, než u kočky. Kočky to jsou potvory. Ale zbavit je kůže, to se nám stejně jednou podaří. Jistě jste také viděli záběry někde z Číny, kde vhazují živé kočky do vařící vody, aby se je podařilo lépe svléknout za živa z kůže. Industrializace, jak všichni víme, je v Číně na obrovském vzestupu..... a nám hrozí nezaměstnanost. Nebo stahování z kůže?

Všude, kam se dnes podíváte je "Made in China". Všechno zboží je dnes už jenom z Číny, ačkoliv jej prodávají třeba i renomované světové firmy a obchodní řetězce. Všechno zboží jen dnes jen samá Čína a žádné není z Jičína! Nenecháme se od přece cizáků holit, házet do vařící vody a stahovat z kůže? Nebudeme se raději holit dobrovolně sami?

Holení je tedy součástí evoluce, neboť člověk se vyvinul z opic poctivou prací (na všemožné parazity, včetně předvoje dělnické třídy). A především ztrátou srsti! To tvrdí vědci materialističtí, zejména ti marxističtí (včetně těch, kteří se vydávají za kapitalistické). Někteří náboženští vědci však tvrdí, že tomu je zrovna právě nebo zároveň naopak. Tvrdí, že člověk vzniknul z boha a že z člověka vzniká pračlověk a pak opice či idiot.

Mají pro to velmi důrazné argumenty. Čím více se holíme, tím více nám rostou chlupy. Budeme je potřebovat po příští světové katastrofě, kdy bude zase nastolen správný světový pořádek a my občané se evolučně vrátíme tam, kam patříme. Všimli jste si také, že opice i jiná zvířata nemají na hlavě vlasy, ale chlupy?! A hlavně nemají takové vystouplé čelo jako člověk (čelo-věk). A rozum jim evidentně neschází.

Že se z nás občanů stávají stále větší idioté, to snad není potřeba nijak dokazovat. A o dalším důkazu našeho směřování k opicím, totiž že se umíme perfektně opičit, snad není potřeba se zmiňovat také.

Jo, abych nezapomněl, nechte se rychle přejmenovat na zvířata, abychom mezi nimi my lidé byli nenápadní, až si s námi začnou vyřizovat své účty. Ostatně, některé slepice, kohouti, svině, prasata, kanci, volové, krávy, oslové, hyeny a jiné bestie, se přece nechaly také přejmenovat na občany. Aby se mezi námi lidmi schovaly. A někteří mezi námi dělají pěkný svinčík.

Podle poslední zprávy, v jedné české obci zamořené ptačí chřipkou zavládl konečně klid. Bylo tam vyhlazeno 28 000 kusů drůbeže. Už se také těšíte na klid?

                 
Obsah vydání       3. 7. 2007
3. 7. 2007 Transparency International: tajný etický kodex Štěpán  Kotrba
3. 7. 2007 Od propagandy k propagandě Ivo  Šebestík
2. 7. 2007 Kolem Transparency International netransparentno
3. 7. 2007 Skutečný život je skutečně napínavý Ema  Čulík
3. 7. 2007 Real life's a real thrill Ema  Čulík
2. 7. 2007 Fotografický deník: Karlovy Vary 2007 Štěpán  Kotrba
3. 7. 2007 O drsném počasí a jemné lidské senzitivitě Jan  Čulík
3. 7. 2007 ...a bude hůř: Už jen zábavný thriller Jan  Čulík
3. 7. 2007 O (ne)závislosti ruských médií Tomáš  Lipták, Inga  Kokalevská
2. 7. 2007 Michael  Marčák
3. 7. 2007 Setkání zadaných Bohuslav  Binka
3. 7. 2007 Michael  Marčák
3. 7. 2007 Beseda o radaru
3. 7. 2007 Válka generací a spiknutí metuzalémů Stanislav  Heczko
3. 7. 2007 Mladí svazáčtí konzervativci
3. 7. 2007 Návrh placení zkoušek učni by vytvořil sociální bariéru Alena  Gajdůšková
3. 7. 2007 Legislativa udržitelného rozvoje a nové podnikatelské příležitosti Martin  Kloz
3. 7. 2007 Konec analogového vysílání ČT na Domažlicku
3. 7. 2007 Holení je součástí industrializace a evoluce Wenzel  Lischka
3. 7. 2007 Úterý v redakci David  Nesnídal
1. 7. 2007 Jak pomalu lze jít? Poetický film a umění zaujmout diváka Ema  Čulík
1. 7. 2007 How slow can you go? - Poetic film and the art of the audience Ema  Čulík
1. 7. 2007 Bigotní dogmatismus zprava i zleva Jan  Čulík
1. 7. 2007 Lidé o tom chtějí mluvit, filmař to natočí, ale v médiích to systematičtěji nenajdete Jan  Čulík
2. 7. 2007 Intervence, budování státu a imperiální ambice USA Mesfin  Gedlu
30. 6. 2007 Pandořina skřínka otevřena Fabiano  Golgo
2. 7. 2007 Prázdniny na Božích mlýnech Pavel  Kopecký
2. 7. 2007 Zapomenutý básník Louis Fürnberg 24. 5. 1909 -- 23. 6. 1957 Richard  Seemann
30. 6. 2007 Slibný začátek Jan  Čulík
30. 6. 2007 O slávě a o čistotě Jan  Čulík
1. 7. 2007 Městu a světu: Rozepnutý poklopec stínového premiéra Štěpán  Kotrba
22. 11. 2003 Adresy redakce
4. 5. 2007 Hospodaření OSBL za duben 2007