20. 10. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
Putin, Merkelová, Kaczynski, Borrel a Klaus na summitu EU v Lahti - Xinhua/Reuters Photo
22. 10. 2006

Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny

Putin, Merkelová, Kaczynski, Borrel a Klaus na summitu EU v Lahti

Jako nepovedený vtip v kontextu domácí "trojkoliční" povolební diskuze a oblbování Bursíkovy Strany Zelených na české politické scéně, i v kontextu již podepsaných a ratifikovaných dohod z Kjóta o eliminaci zdrojů znečištění ovzduší připadá nejnovější iniciativa českého prezidenta Václava Klause, kterou představil (určitě se souhlasem vlády) na debatě 25 evropských předsedů vlád s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Neoficiální summit EU o energetické politice Evropy se koná na základě zprávy "Energetické zdroje a zahraniční vztahy --- od zásad k činům" ve finském Lahti, 100km severně od finského hlavního města Helsinki. Český prezident je z ústavy povinnen veškeré své zahraničně politické kroky konzultovat s vládou. A tak zajisté i tato prohlášení s vládou konzultována byla. Energetická bezpečnost je jednou ze stěžejních agend všech zemí Evropy.

External energy policy - EU green paper ''A European Strategy for Sustainable, Competitive and Secure Energy'' ZDE

Zelená kniha - Evropská strategie pro udržitelnou, konkurenceschopnou a bezpečnou energii ZDE
EU common paper "An external policy to serve Europe's energy interests - Facing external energy risks" ZDE
AGENDA Lahti: External Energy Relations -- from principles to action ZDE

Klaus na summitu prohlásil, že by Evropa měla přehodnotit své odmítavé stanovisko k jaderným a uhelným elektrárnám. Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman si myslí, že Česko potřebuje výrazně zvýšit počet povolenek na produkci oxidu uhličitého... Česká média tuto klíčovou zahraničně politickou informaci o směřování vlády ODS doteď prakticky ignorovala. Je otázkou, zda nyní budou nic netušící novináři pouze papouškovat prezidentem poskytnuté kusé informace, nebo se analytici zaměří na to, k čemu v Lahti doopravdy došlo a kudy se bude ubírat evropská politika.

23. 10. 2006 iHNed: Atom, finský recept na nejisté ruské zdroje ZDE

Evropská komise mezitím zveřejnila Akční plán pro energetickou účinnost. Podle něj by spotřeba energií v EU měla do roku 2020 poklesnout o 20%. Plán počítá s přísnějšími standardy v oblasti energetické účinnosti a navrhuje finanční podporu energeticky efektivnějších výrobků.

Akční plán počítá s deseti prioritními iniciativami:

  • Stanovení minimálních požadavků na výkon a zavedení (či aktualizování) označování výrobků a zařízení.
  • Stanovení minimálních požadavků na výkon u nově stavěných a rekonstruovaných budov.
  • Zvýšení efektivity výroby a přenosu energie stanovením závazných požadavků na účinnost a spoluprací s energetickými výrobci na vytváření pravidel pro vyšší účinnost při výrobě a zamezení energetickým ztrátám.
  • Dosažení palivové účinnosti u automobilů -- aby bylo dosaženo nejen požadavků na energetickou účinnost, ale také na snižování emisí oxidu uhličitého. Komise proto zvažuje stanovení limitu pro emise oxidu uhličitého a návrh na označování palivové účinnosti automobilů.
  • Zjednodušení financování investic do energetické účinnosti pro firmy.
  • Pobízení členských států k zavádění energeticky účinných opatření -- prostřednictvím snazšího financování ze strukturálních fondů.
  • Koherentní způsob zdanění -- Komise připraví směrnici o nepřímých energetických daních, které poté budou moci sloužit jako motivace úsporných opatření jak na straně výrobců, tak na straně spotřebitelů.
  • Zvyšování obecného povědomí o energetické účinnosti mezi občany -- např. označování výrobků. Energetické účinnosti by se měly věnovat ve svých studijních plánech také základní a střední školy.
  • Zvyšování energetické účinnosti ve velkých městech -- má jít zejména o zefektivnění dopravy.
  • Posilování energetické účinnosti v celosvětovém měřítku -- zejména ve spolupráci s obchodními partnery (zeměmi mimo EU) a mezinárodními organizacemi.

20. 10. 2006 EurActiv: EU nabádá členské státy k energetickým úsporám ZDE

EU Green Paper on energy efficiency - Doing more with less , COM(2005) 265 final ZDE
TZ Evropské komise ze dne 19. 10. 2006: Úspory ve výši 20% do roku 2020: Evropská komise představila svůj akční plán pro energetickou účinnost ZDE
EU: Energy Efficiency action plan - DOKUMENT ZDE

"Já jsem přesvědčen, že to možné není a fakt, že během dvou hodin naší diskuse slovo uhlí a jaderná energie nikým nebylo zmíněno, je velmi varovný. Ukazuje se, že to není možné kvůli existenci aprioristických, ideologických postojů o souvislosti energetiky a klimatických změn, kterou tak přesně demonstroval dopis premiérů Blaira a Balkenendeho, s jehož obsahem zásadně nesouhlasím."

Teze vystoupení prezidenta Václava Klause na summitu EU v Lahti 20. 10. 2006 o energetické politice ZDE

Evropská komise chce v lednu příštího roku včas předložit návrh "Politiky EU ve vztahu ke společným energickým zdrojům".

ANALÝZA BL - 26. 5. 2006: Energetická bezpečnost EU - akademická otázka nebo reálný problém ?!? ZDE

Energetické úspory TÉMA BL

Ropa a energetická bezpečnost TÉMA BL
Změna klimatu TÉMA BL
Ruská zahraniční politika TÉMA BL

Podle zpravodajství ČTK "Putin řekl, že Rusko je závislé na Evropě z hlediska energetiky stejně - i více -, než je EU na Rusku, charakterizoval diskusi Klaus. Během ní se jasně formulovalo, že "Evropa má zájem na stabilitě a pravidelnosti dodávek ropy a plynu z Ruska" a Rusko má zájem, aby stejný byl i odběr jeho produktů. Stejně tak podle Putina z ruské strany pokračuje práce na takzvané energetické chartě, která má zavést pravidla hry do vzájemných energetických vztahů mezi EU a Ruskem. .... "

ČTK: Putin slíbil EU lepší vzájemnou spolupráci v energetice ZDE
ČTK: Klaus: Putin zdůrazňoval oboustrannou závislost Ruska a EU ZDE
ČTK: Klaus v Lahti lobboval za sídlo systému Galileo ZDE

"Je potřeba začít od energetiky v Evropě a "musí se opustit některá tabu, která byla vnucena v posledních letech do Evropy o tom, že se nesmí používat elektrárny parní, uhelné a jaderné", řekl Klaus. Když si to zakážeme v Evropě, pak závislost na Rusku je a bude a nemůžeme ničeho docílit, dodal Klaus. "Putin dobře ví, že když nemáme alternativu, tak je jeho pozice silná. Kdybychom si nezakázali sami některé druhy energie, tak naše pozice bude silnější." ... Klaus míní, že země EU sotva naleznou vůči Rusku společný postoj.

Skepticky se Klaus podle ČTK vyjádřil i k dopisu premiérů Velké Británie a Nizozemska Tonyho Blaira a Jana Petera Balkenendeho, který naléhá na diskusi o globálním oteplování a tvrdí, že do deseti až 15 let se svět kvůli tomuto fenoménu dostane do "katastrofálního bodu zvratu". "Ten dopis jsem četl, ale takhle jednoduše se to diskutovat nedá," řekl Klaus. Zda ke globálnímu oteplování dochází, a zda za něj odpovídá člověk, nebo něco jiného, je věc úplně jiná, prohlásil. "A když k tomu malému globálnímu oteplování eventuálně dojde, jestli to tak strašně moc vadí. To je vážná debata a myslím, že se tímto dopisem nevyřeší," dodal český prezident na setkání předsedů vlád EU...

ČTK: Klaus: Země EU by se neměly uzavírat různým zdrojům energie ZDE

"Jsme pevně odhodláni s Evropou vystavět pevný vztah... zakořeněný ve společných hodnotách a společném zájmu, " řekl naopak ruský prezident. Principy vzjemně výhodné spolupráce by měly být zahrnuty v nové dohodě - Partnership and Cooperation Agreement (PCA), kterou má EU s Ruskem na počátku příštího roku jako náhradu za deset let starou smlouvu.

Xihuanet: EU, Russia vow to deepen energy ties energie ZDE

Xihuanet: EU leaders highlight unity over energy policy ZDE

Ruský prezident Putin odmítl podepsat energetickou dohodu s EU, která by vynucovala větší otevřenost jeho země vůči nadnárodním energetickým koncernům, ale slíbil, že zpracuje dohodu, ve které by zohlednil evropské znepokojení.

Podle deníku The Times či čínské agentury Xihuanet Evropa volá po urychlené změně stanoviska ke stavbě nových nukleárních a uhelných elektráren, které by měly redukovat evropskou závislost na Rusku. Vidí v tom nové východisko pro energetickou bezpečnost Evropy. Středoevropští představitelé vyjádřili podle deníku obavy z Ruska, které lednovým zastavením dodávek plynu ve sporu s Ukrajinou dodávka plynu způsoblo paniku v oblasti. Putin prohlásil, aby představitele EU uklidnil, že Rusko a Ukrajina podepsali smlouvu, která přísně odděluje tok ropy a plynu, které jsou určeny Ukrajině, a tok, který je určen k transferu přes ukrajinské území.

Polský prezident Kaczynski řekl, že Evropa by měla vyvinout energetickou strategii, která by se méně spoléhala na Rusko. To dodává více než pětinu evropské ropy a plynu. Prezident České republiky Klaus podle The Times řekl, že Evropa by se také měla zbavit své nechuti ke stavbě nových zdrojů na bázi jaderné energe. "Jestliže zakážeme jádro v Evropě, bude zde vždy závislost na Rusku a nemůžeme dosáhnout ničeho. Putin si je dobře vědom, že jestliže nemáme žádnou alternativu, je jeho pozice silná", řekl podle The Times Klaus. Tony Blair se spojil s německou kancléřkou Merkelovou Německa a varoval Rusko, že riskuje, že zaplaší mezinárodní investory, jestliže odmítne otevřít svůj energetický trh.

The Times: Putin rejects EU demand to open up gas supplies ZDE

The Times: EU leaders put Putin under pressure over energy access ZDE
Xihuanet: EU, Russia vow to deepen energy ties ZDE

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman se podle ekonomického zpravodajství iDnes domnívá, že Česko potřebuje výrazně zvýšit počet povolenek na produkci oxidu uhličitého.

Pro období 2008 až 2012 by české podniky mohly podle něj získat povolenky až na 104 milionů tun emisí ročně. To je o sedm milionů více než letos. ... "Potřeba vyššího počtu povolenek vychází z analýzy vývoje HDP, růstu spotřeby energií i celého průmyslu. Náš návrh je podložený čísly, rozhodně není nadsazený," řekl Říman.

iDnes: Říman chce pro české firmy víc emisních povolenek ZDE

iHNed: Americká ropa spadla na letošní minimum ZDE

Oproti tomu slovenský premiér Fico při rozhovoru s Putinem konstatoval, že bohužel byla slovenská zahraniční politika dost jednostranně orientovaná směrem na západ a věří v rozvoj vztahů s Ruskem. Slovenský prezident Ivan Gašparovič odlétá zanedlouho na oficiální návštěvu Ruska.

TASR: Fico v Lahti hovoril aj s Putinom, chce vyššiu úroveň vzťahov s Ruskom ZDE

                 
Obsah vydání       20. 10. 2006
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
21. 10. 2006 Po sečtení 95 procent okrsků vede ODS
20. 10. 2006 Myšlenková policie a svoboda projevu
20. 10. 2006 Nejtvrdší a nejšpinavější Štěpán  Kotrba
22. 10. 2006 VOLBY: Závislá nezávislost Irena  Ryšánková
22. 10. 2006 VOLBY: prodejní akce na videotechniku ve slepeckém ústavu Ladislav  Žák
20. 10. 2006 Kauza Péťa: Janek Kroupa i policie v TV Nova lhali
20. 10. 2006 Server mladých komunistů je mimo provoz Štěpán  Kotrba
22. 10. 2006 Milan Kundera konečně svolil k vydání Nesnesitelné lehkosti bytí v ČR
19. 10. 2006 Je v České republice svoboda projevu? Jan  Čulík
20. 10. 2006 KSM je nebezpečná organizace
20. 10. 2006 Je Česká republika právním státem? Jakub  Rolčík
20. 10. 2006 Británie nezakazuje šílené myšlenky Jan  Čulík
20. 10. 2006 V demokracii nerozhodují o tom, co se smí říkat, úředníci Jan  Čulík
20. 10. 2006 Augiášův chlév po česku Jiří  Jírovec
20. 10. 2006 Zpráva o výzkumu organizace Gender Studies Věra  Říhová
20. 10. 2006 "Mlčeli jsme o mnoha věcech, ale o znásilnění mlčet nebudeme"
20. 10. 2006 Válku o Bagdád jsme prohráli, přiznávají Spojené státy
20. 10. 2006 ■ ■ ■ Ester  Fleischerová
20. 10. 2006 Google: Koho zajímá Havel a koho zajímá Bush Štěpán  Kotrba
20. 10. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 1. -- 15. října 2006
20. 10. 2006 Nejlíp se člověk učí s otevřenýma očima, a to na cestě Uwe  Ladwig
20. 10. 2006 Existuje jasná snaha spojit celou ČSSD s případem korupce
18. 10. 2006 Někdo si dělá Dobré ráno Bohumil  Kartous
17. 10. 2006 Úhonický starosta a potrefená husa Štěpán  Kotrba
19. 10. 2006 Tak se tedy jde volit -- a co dál? Petr  Kužvart
20. 10. 2006 Gorily získaly "divokého" Oskara Štěpán  Kotrba
19. 10. 2006 Amerika si konečně uvědomila děsivou realitu Iráku
19. 10. 2006 Topolánek a památná věta majora Zemana Irena  Ryšánková
19. 10. 2006 Like it or not, it's time to talk to dinos Irena  Ryšánková
19. 10. 2006 Svět 2050: Jak se vyrovnat s budoucností aneb potřebujeme prognostiku? Martin  Potůček
19. 10. 2006 Evoluční teorie není zpochybněna Jiří  Černý
19. 10. 2006 Starého designera novým kouskům nenaučíš Stanislav  Mihulka
19. 10. 2006 Jak se liší katolická etika od katolické politiky František  Muška
19. 10. 2006 A Rainy Window Curtain Meike  Snijder
19. 10. 2006 Opona z deštivého okna Meike  Snijder
11. 10. 2006 Vynikající Taneční hodiny v Praze!
18. 10. 2006 Jak nejlépe vést v ČR volební kampaň? Václav  Drbohlav
6. 10. 2006 Hospodaření OSBL za září 2006
22. 11. 2003 Adresy redakce

Povodně a změna klimatu RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
10. 4. 2006 Povodně včera, dnes a zítra - Buchertův vynikající rozhovor Štěpán  Kotrba
3. 4. 2006 Povodeň 2002 - ohlédnutí čtyři roky nazpátek Štěpán  Kotrba
22. 2. 2004 Pentagon: radikální podnebné změny zničí civilizaci už do 20 let   
13. 8. 2003 Hučí voda po lučinách? - aneb dojde k renesanci meteorologických měření v povodí Jizery Miloš  Zahradník
14. 7. 2003 Elitní fotografové? Jan  Čulík
2. 6. 2003 Za úniky chloru ze Spolany nebude nikdo potrestán Štěpán  Kotrba
31. 5. 2003 Město Praha zamlžuje příčiny zaplavení metra Petr  Šafránek
20. 5. 2003 Znečištění Přírodní rezervace Černínovsko u Spolany bude řešit policie   
27. 1. 2003 Neznámé fotky z Metra   
21. 1. 2003 Monitor Jana Paula: Spolek Karlín: Chceme mluvit do koncepce popovodňové obnovy Jan  Paul
2. 11. 2002 Karlín volá o pomoc   
21. 10. 2002 Prosba o pomoc Jiří  Svoboda
19. 9. 2002 Co chcete vědět o ochranném systému metra a bojíte se zeptat   
16. 9. 2002 IBC Pobřežní: Libor Ambrozek svým způsobem uspokojil Jaromíra Kohlíčka Štěpán  Kotrba

Ruská zahraniční politika RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
22. 9. 2006 Rozpad "Osy zla" : svět chce mír, média a Vondra chtějí krev Miroslav  Polreich
7. 7. 2006 Energetický dialóg EÚ-Rusko je možný ... (za niekoľkých podmienok...) Richard  Menczer
12. 6. 2006 Rusko snižuje závislost na dolaru Karel  Dolejší
26. 10. 2005 Středoasijská šachovnice Oskar  Krejčí
30. 3. 2004 Čína -- velmoc současnosti Miroslav  Polreich
29. 8. 2003 Signály z Moskvy II. Ladislav  Žák
28. 8. 2003 Signály z Moskvy I. Ladislav  Žák

Energetické úspory RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
4. 10. 2006 Klaus: Cesta po dějinách komunismu s tržními prvky Štěpán  Kotrba
25. 7. 2006 Cena atómovej energie Matúš  Holý
26. 5. 2006 Energetická bezpečnost EU: akademická otázka nebo reálný problém ?!? Ladislav  Žák
21. 4. 2006 Čeká nás nová energetická krize ? Egon T. Lánský
31. 3. 2006 USA "v kostce" Ladislav  Žák
7. 7. 2003 Také dostávají vaše děti "rtuťové" injekce?   

Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
4. 10. 2006 Klaus: Cesta po dějinách komunismu s tržními prvky Štěpán  Kotrba
8. 9. 2006 Ropný zlom se odkládá. Kde udělali soudruzi chybu? Ivan  Brezina
8. 9. 2006 S ropným zlomem počítá i americká administrativa ve svých strategiích Štěpán  Kotrba
8. 9. 2006 Zpráva o nálezu velkého ropného ložiska je zřejmě jen PR propaganda   
24. 8. 2006 Viac lacnej ropy už nikdy nebude II. Emil  Bédi
18. 8. 2006 Viac lacnej ropy už nikdy nebude Emil  Bédi
12. 8. 2006 Terorismus podle MacGyvera Štěpán  Kotrba
8. 8. 2006 BP uzavírá největší americké ropné pole na neurčito Michal  Brož
4. 8. 2006 Druhá supervelmoc se vrací na scénu Martin  Kunštek
25. 7. 2006 Cena atómovej energie Matúš  Holý
24. 7. 2006 Nevím, čemu se divíme Jindřich  Kalous
14. 7. 2006 Európska energetická politika v kontexte svetových energetických procesov Peter  Ševce
14. 7. 2006 Hovoří o demokracii, jde jim však o plyn a ropu Jiří G. Müller
8. 6. 2006 Energetická geopolitika 2006   

Modrá šance ODS RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
21. 10. 2006 Po sečtení 95 procent okrsků vede ODS   
5. 10. 2006 ODS: Vám na žádné otázky o korupci odpovídat nebudeme   
3. 10. 2006 Vláda nedostala důvěru, 97 poslanců není většina Štěpán  Kotrba
30. 9. 2006 ODS projevuje totalitní tendence a Česká televize ji v tom podporuje Milan  Valach
24. 9. 2006 Langerova bouře ve sklenici vody Petr  Nachtmann
23. 9. 2006 Atta je opět v Praze? Štěpán  Kotrba
23. 9. 2006 Teroristický útok musí mít novinářskou hodnotu Jan  Čulík
22. 9. 2006 Porušení zákona v Kladně potvrdil ÚOHS   
18. 9. 2006 Bursík si nyní přeje, aby volby vyhrála ODS Pavel  Pečínka
13. 9. 2006 Mohou Zelení změnit ODS? Pavel  Pečínka
8. 9. 2006 Kde bere ODS tu aroganci? Jan  Čulík
24. 8. 2006 Protiraketová základna: Poslanec Jan Vidím (ODS) chlácholí veřejnost Jakub  Rolčík
15. 8. 2006 "Zelenání" proevropské liberální pravice Pavel  Pečínka
11. 8. 2006 Reforma zdravotnictví: Realita podle předsedy   

Competitive intelligence RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
4. 10. 2006 Klaus: Cesta po dějinách komunismu s tržními prvky Štěpán  Kotrba
7. 9. 2006 Proměny konceptu vnitřní bezpečnosti a jeho "Kmotři"   
4. 8. 2006 Druhá supervelmoc se vrací na scénu Martin  Kunštek
19. 7. 2006 Jak zkoumat věci a jevy kolem sebe Ladislav  Žák
12. 6. 2006 Kdo koho živí ?!? Ladislav  Žák
26. 5. 2006 Energetická bezpečnost EU: akademická otázka nebo reálný problém ?!? Ladislav  Žák
31. 3. 2006 USA "v kostce" Ladislav  Žák
28. 3. 2006 Bezpečnost jako moderní zaklínadlo Ladislav  Žák
20. 3. 2006 Česká televize uvádí na pravou míru... Štěpán  Kotrba
28. 11. 2005 Je to bezpečné...?!? Ladislav  Žák
18. 11. 2005 Umíte mluvit? Umíte psát? A víte vůbec, co říkáte? Štěpán  Kotrba
16. 11. 2005 Competitive intelligence Josef  Provazník
30. 9. 2005 Vojáci stále na odstřel? Josef  Kovařík
19. 1. 2005 Stejně, nebo jinak? Oskar  Krejčí

České volby v roce 2006 a povolební pat RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 VOLBY: Závislá nezávislost Irena  Ryšánková
22. 10. 2006 VOLBY: prodejní akce na videotechniku ve slepeckém ústavu Ladislav  Žák
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba
20. 10. 2006 Nejtvrdší a nejšpinavější Štěpán  Kotrba
20. 10. 2006 Server mladých komunistů je mimo provoz Štěpán  Kotrba
19. 10. 2006 Topolánek a památná věta majora Zemana Irena  Ryšánková
14. 10. 2006 A co budeme dělat teď, Mirku....? Irena  Ryšánková
13. 10. 2006 Ústava úpí, bude ji demokracie následovat? Oldřich  Průša
12. 10. 2006 Česká politika: Existuje skutočný problém, alebo "narcisi" sa hrajú? Igor  Daniš
11. 10. 2006 Plán Jiřího Paroubka, plán Václava Klause Jakub  Žytek
4. 10. 2006 Parlament je dav Oskar  Krejčí
3. 10. 2006 Zítra bude vláda rozhodovat o referendu k raketovým základnám Štěpán  Kotrba
3. 10. 2006 Vláda nedostala důvěru, 97 poslanců není většina Štěpán  Kotrba
2. 10. 2006 Mladá fronta Dnes přišla v neděli večer na to, co Britské listy napsaly už v sobotu ráno... Štěpán  Kotrba
30. 9. 2006 Langerovo Watergate: Novinářská inspirace pro politiky Štěpán  Kotrba

Agenda 2010 a sedm statečných reforem ODS RSS 2.0      Historie >
22. 10. 2006 Zelení nebudou nadšeni, Klaus chce uhelné i jaderné elektrárny Štěpán  Kotrba