17. 5. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
17. 5. 2006

Zelení: Kam jsi to vlezl? Ven !

Uvnitř Strany zelených to doopravdy vře. Nejen že se fackují kandidáti a členové na schůzích, ale interní partajní mailinglisty se plní vzájemným obviňováním z poškozování dobrého jména strany, z manipulací a podvodů. Pravicoví Zelení obviňují levicové a naopak. Jedni jsou více zelení, druzí více modří, třetí zase hnědí či jiní černí. Strana Zelených je totiž stejně pestrá, jako byly všechny jednoagendové strany v minulosti - Moravany, razící heslo Morava Moravanům nevyjímaje. Od trockistů a extrémních aktivistů, přes ekology, přírodovědce, až po republikány a lidovce.

Pavel Pečínka: Zelení: Pro osvěžení paměti ZDE

Zelení si prošli minulostí, která integrovala zanícené ochránce přírody i bezohledné kariéristy. Přírodovědce i ukrývající se agenty I. a II. správy StB. Aktivisty i pracovníky BIS, sledující protijaderné extremisty. Bývalý předseda Zelených (1992 - 1996) Jaroslav Vlček, bývalý vedoucí prvního porevoučního úřadu vlády České republiky - Petra Pitharta, poslanec za Liberální blok, namočený o několik let později zcela nepochopitelně do Bamberské aféry Miloše Zemana je toho živým důkazem. Čechošvýcarský podnikatel Jan Vízek, hlavní postav Bambergu měl dříve pletky se Státní bezpečností a je předobrazem dnešního podnikatele Krejčíře, když tvrdil z beztrestného Švýcarska, že po tajném kurýrovi už poslal do Prahy osm milionů korun jako zálohu na dohodu z Bambergu. Zelení měli podle Vlčka dostat tři miliony z částky, kterou měla skupina podnikatelů poskytnout sociálním demokratům na volební kampaň v roce 1996 za příslib vysokých funkcí ve státní správě. Zelené si StB vyhlédla jako dobrou krycí legendu pro své špičkové lidi. Galerie předsedů této strany v 90. letech je dostatečným varováním mámení o vstupu nové síly do české politiky.

Pavel Pečínka: Jak se čistila strana aneb konec Pseudozelených v Čechách ZDE

Britským listům se nyní dostal do ruky interní dopis Karla Černíka zaslaný redakci Literárních novin Jakuba Patočky, Václavu Drbohlavovi či senátoru Štětinovi a Janu Beránkovi. Autor byl do 10. května 2006 členem Strany zelených a předsedou její ZO v Praze 13. Přečtěte si, jak vidí situaci ve straně člen, kterého Zelení "odešli" těsně před volbami.

[Některé repliky jsme z důvodu žalovatelnosti vypustili, stejně jako pojmenování předsedy jako Buršíka. Odpoledne se ozval autor s tím, že nebyl "odejit" ale "odešel se sám". Zdůvodnění je stejně pikantní, jako většina událostí kolem Zelených v poslední době: autor žádal o přerušení členství ve Straně zelených "na protest proti rozhodnutí Předsednictva Strany zelených ze dne 28. dubna 2006 - usnesení 10.20. o pozastavení členství Václavu Drbohlavovi a dalším praktikám PSZ a RKO Praha, které jsou namířeny proti základům Strany zelených a její činnosti a proti zneužívání pravomoci samozvaných stranických orgánů..." - pozn. red. ]

Volbou Bursíka si "naserete do huby"

Karel Černík

Vážení přátelé, chystají se parlamentní volby a mnozí se snaží nacházet východisko z naší neutěšené politické situace ve volbě Strany zelených.

Ale - ach ouvej, Strana zelených již od 24. září 2005 není již tím, zač ji dosud většina lidí pokládá. Zelený program nahradil modro-hnědý program kariéristické totalitní kliky Martina Bursíka, Petra Uhla a dalších spiklenců, kteří do té doby činnost Strany zelených soustavně sabotovali, likvidovali a všemožně narušovali. Na podvodném tzv. "mimořádném sjezdu" Strany zelených v Pardubicích, ve dnech 24.-25. září 2005 (dále jen Pardubický puč) si uzurpovali veškerou moc ve SZ a zavedli tvrdou "normalizační" totalitu. Veškeré demokratické a pluralitní snahy likvidovali a nesouhlasné hlasy umlčovali. Z orgánů Strany Zelených a z kandidátky na parlamentní volby systematicky odstraňovali všechny, co měli odlišné názory a nehodlali se plně podřídit Bursíkově totalitě, naproti tomu podporovali kandidaturu ultrapravičáckých šovinistických sil, jako např. bývalých čelních představitelů Sládkovy SPR-RSČ (kandidátka Středočeského kraje - Robert Gruzovský, bývalý vůdce Sládkovy "Republikánské mládeže", předseda ZO Kolín, kandidátka Plzeňského kraje - předseda ZO Plzeň, bývalý vůdce západočeské krajské organizace Sládkovy SPR-RSČ Zdeněk Legát a mnozí další). A soudruh Petr Uhl, ač na jednu stranu má plnou hubu lidských práv, tak na druhou stranu podporuje své ultrapravicové neonacistické spojence ve Straně zelených.

Ve straně zelených existovala tzv. "platforma Otevření", která SZ neustále poškozovala a rozvracela, způsobila neúspěch SZ v kandidatuře do Evropského parlamentu, ale Pardubickým pučem, který se konal v rozporu se stanovami SZ, se chopili totalitní moci a SZ plně ovládli. Stranickým "Vůdcem" se stal bývalý lidovec, dokonce bývalý ministr KDU-ČSL Martin Bursík a stranickým "Politrukem" se stal "revoluční" marxista a (bývalý?) trockista, dnes již pouze kariérista a pravicový normalizační marxista Petr Uhl. Část demokraticky a "Zeleně" orientovaných členů SZ ze Strany odešla a utvořila demokratické politické hnutí Zelení - www.hnutizeleni.cz/ a jiná část ve SZ zůstala a pokoušela se ji znovu přivést na demokratickou cestu. Bohužel - nezdařilo se, pseudohusákovská uhlo-bursíkovská "normalizace" zvítězila. Klerikální Vůdce Martin Bursík nyní visí jako mlýnský kámen na krku Strany zelených. Stejně jako kdysi předsedové sociální demokracie a lidovců Zdeněk Fierlinger a Josef Plojhar byli z kariéristických důvodů zrádci vlastních stran, přesně tak je nyní zrádcem vlastní Strany zelených její předseda Martin Bursík.

Jeho povolební program je jasný a jediný - získat pro sebe ministerské křeslo v příští vládě, a tomuto cíli je ochoten podřídit veškerý povolební program. Již nyní byl předvolební program SZ sestavován tak, aby nedocházelo k jeho kolizím s ODSáckou "Modrou šancí". Samozřejmě pak jediná možná koalice, kde se mu to podaří může být pravičácky-nacionalisticko-klerikální koalice ODS, KDU-ČSL a SZ. ... Hlas pro Stranu zelených se - paradoxně - stane hlasem proti zelené politice. Bursík se totiž naprosto vůbec nechystá splnit očekávání svých voličů a touto zradou na voličích naprosto podlomí důvěru veřejnosti ke SZ, což bude mít za následek naprostý kolaps této strany, a to i v době, kdy už Bursík bude zbaven funkcí a vyloučen. Důvěra se buduje těžko, ale ztrácí velice snadno.

Svým hlasem pro SZ se tak vlastně stanete jejími hrobníky, neboť nebudete hlasovat pro Zelené, nýbrž pro lidovce Bursíka. Strana zelených ale není Bursík. Mlčící většina členů s tímto samozvaným diktátorem nesouhlasí, ale není ji to nic platné a kdo se ozve, je likvidován.

Bursík se obává i preferenčních hlasů na kandidátce SZ, neboť ne všichni kandidáti jsou mu dostatečně poslušní. Např. ve Středočeském kraji se snaží blokovat kampaň opozičních kandidátů Daniely Matějkové a Matěje Stropnického, zřejmě aby nebyla ohrožena kandidatura sládkoveckého neonacisty Roberta Gruzovského, v Praze zakázal příliš vířit hladinu kolem policejní brutality proti Kateřině Jacques, která jako kandidátka č.2 by jeho samotného mohla preferenčními hlasy snadno přeskočit.

Vždyť i samotný Bursíkův post č.1 na kandidátce byl podvod. Ještě před vyhlášením prvního kola primárních voleb se Bursík v médiích prohlásil lídrem kandidátky SZ. Poté neprošel ani prvním kolem primárek ve své vlastní základní organizaci Praha 1. Demokratickým způsobem se ale vyřadit nenechal a ve druhém kole na pražské krajské konferenci zavedl hlasování jako z dob Husákovy normalizace. Pozice č.1 se totiž nevolila tak, jako pozice ostatní, ale samostatně a byl pouze jediný kandidát - samozřejmě Martin Bursík. Bylo možno si tedy zvolit - buď Martina Bursíka, anebo Martina Bursíka, stejně jako kdysi byl výběr buď KSČ, anebo KSČ.

Již podruhé (poprvé na Pardubickém puči) vyhrál Bursík "volby" jako jediný kandidát. Ve volbě, kde bylo kandidátů více, zvítězila velice přesvědčivě a vysoce mladá a velice schopná kandidátka, politoložka Kateřina Jacques, která tak díky Bursíkovu podvodu nemá na kandidátce pozici č.1, nýbrž pozici č.2. Bursík si uvědomuje, že Kateřina je daleko schopnější než on a že má ve straně větší podporu. A proto se bojí, aby jej svými preferenčními hlasy ve volbách "nepřeskočila". Je mu také jasné, že levicová orientace Kateřiny je pro Zelené voliče (kteří jsou převážně levicoví) daleko přijatelnější, než klerikálně-pravičácká modro-hnědá orientace Vůdce Bursíka. Svojí arogancí, nafoukaností, bezohledností, kariérismem, egoismem, pravičáctvím a totalitním diktátorstvím by Martin Bursík mohl být jednovaječným dvojčetem Václava Klause.

Autorem tohoto dopisu je 41 letý hinduista, absolvent fyziky na Matematicko-fyzikální fakultě UK a nyní student etnologie na Filosofické fakultě University Karlovy

                 
Obsah vydání       17. 5. 2006
17. 5. 2006 Vysokoškolská stávka: Je to jako sledování automobilové havárie ve zpomaleném filmu
17. 5. 2006 Jak vyhrát volby Oskar  Krejčí
17. 5. 2006 Hledání vlastních zájmů Oskar  Krejčí
17. 5. 2006 ČRo: Svoboda sprostořekosti a odpovědnost Štěpán  Kotrba
17. 5. 2006 Čulíkova proč.... Ladislav  Žák
17. 5. 2006 Hospodský sonet Václav  Daněk
16. 5. 2006 Pentagon donucen zveřejnit videozáznam z 11. září
17. 5. 2006 Ruský medvěd je zpátky -- a tentokrát je na plyn
17. 5. 2006 Bohumil Doležal, extremismus a petice Tomáš  Pečený
17. 5. 2006 Zelení: Kam jsi to vlezl? Ven ! Štěpán  Kotrba
17. 5. 2006 Květnová nostalgie Pavel  Kopecký
17. 5. 2006 Závažné selhání protijaderného propagandisty Ivan  Brezina
17. 5. 2006 Opravdu parodie
16. 5. 2006 Na východní frontě klid...?! Ladislav  Žák
16. 5. 2006 Jeden z vynálezců internetu bude přednášet v Glasgow
17. 5. 2006 Truncheons and other pre-electoral tools Irena  Ryšánková
17. 5. 2006 Political thuggery and strong women Jan  Čulík
16. 5. 2006 Salon kritického myšlení, Litoměřice
16. 5. 2006 Německo chce zvýšit pokuty pro piráty silnic Radek  Vogl
16. 5. 2006 "Kolaborant Palata" - Psovi psí smrt? Jan  Čulík
17. 5. 2006 Klaus, Edelmannová a Palata
16. 5. 2006 "Být šťastný" jako slogan naší doby
16. 5. 2006 Domácí učitelé z třetího světa vyučují americké studenty na dálku
16. 5. 2006 Snižování daní nevede k zvýšení státních příjmů
16. 5. 2006 Maturity z logického a systémového myšlení Miroslav  Prokeš
16. 5. 2006 Komunismus a genocida Milan  Černý
16. 5. 2006 Racionální volič a labilní respondent Jan  Punčochář
16. 5. 2006 Zahraničně-politická témata v českých volbách 2006 Jiří  Pehe
15. 5. 2006 Českému Novákovi primitivní hospodské kecy v rádiu nevadí Jan  Čulík
15. 5. 2006 Dobré zprávy převažují Jiří  Pehe
6. 5. 2006 Hospodaření OSBL za duben 2006
22. 11. 2003 Adresy redakce

Zelení RSS 2.0      Historie >
17. 5. 2006 Zelení: Kam jsi to vlezl? Ven ! Štěpán  Kotrba
12. 5. 2006 Pod maskou levicové fráze Pavel  Pečínka
11. 5. 2006 Jacques: Paroubkova hra Milan  Daniel
9. 5. 2006 Prověrku na vnitru? Karel  Dolejší
9. 5. 2006 Mé námitky proti Greenpeace Ivan  Brezina
8. 5. 2006 Strana zelených: potřebujeme policii, které můžeme věřit   
2. 5. 2006 První máj a všechno to zločinné a zavrženíhodné Ladislav  Žák
26. 4. 2006 Vzdálené a blízké příbuzenstvo Strany zelených Pavel  Pečínka
26. 4. 2006 Zelené naděje, růžové sny Jiří  Kouda, Milena Geussová
26. 4. 2006 Zelení: Posun hodnot Oskar  Krejčí
26. 4. 2006 Zelení: Nahoru a dolů Igor  Záruba
26. 4. 2006 Předvolební průzkumy jako uzavřený koloběh manipulace Štěpán  Kotrba
21. 4. 2006 Zakážeme Přátele Země a Greenpeace? Ivan  Brezina
19. 4. 2006 Aprílová lež redakce Práva Štěpán  Kotrba

Policejní násilí RSS 2.0      Historie >
17. 5. 2006 Zelení: Kam jsi to vlezl? Ven ! Štěpán  Kotrba
17. 5. 2006 Truncheons and other pre-electoral tools Irena  Ryšánková
12. 5. 2006 O profesionální deformaci v demonstraci Oldřich  Průša
9. 5. 2006 Policejní zmlácení paní vrchní ředitelky Petr  Kužvart
4. 5. 2006 "Wolf": Jak jsem podával vysvětlení inspekci ministerstva vnitra Michal "Wolf" Vlk
4. 5. 2006 V Policii ČR vládne šikana a loajalita Stanislav  Huml
3. 5. 2006 Jaká je tolerance policistů vůči násilí Bohumil  Kartous
3. 5. 2006 Naprosté nepochopení demokracie Jan  Zeman
2. 5. 2006 Násilí policie a četky taky Milan  Daniel
2. 5. 2006 Jak to přesně bylo Karel  Jech
2. 5. 2006 První máj a všechno to zločinné a zavrženíhodné Ladislav  Žák
2. 5. 2006 Bublan: Inspekce možná vyšetří incident s Jacques do konce týdne   
2. 5. 2006 Paroubek: policista si vůbec neměl dovolit takto zasáhnout   
2. 5. 2006 Trestní oznámení na neznámé pachatele, příslušníky Policie ČR Radek  Mikula
2. 5. 2006 "Já nebudu někde na internetu, kurva"   

České volby v roce 2006 a povolební pat RSS 2.0      Historie >
17. 5. 2006 Zelení: Kam jsi to vlezl? Ven ! Štěpán  Kotrba
17. 5. 2006 Jak vyhrát volby Oskar  Krejčí
17. 5. 2006 Hledání vlastních zájmů Oskar  Krejčí
16. 5. 2006 Zahraničně-politická témata v českých volbách 2006 Jiří  Pehe
16. 5. 2006 Racionální volič a labilní respondent Jan  Punčochář
15. 5. 2006 Volební kampaň má dva autory: politické strany a média   
9. 5. 2006 Zrušení komunistů nemusí přinést kýžený výsledek Vít  Horák
5. 5. 2006 Předvolební násilí Oskar  Krejčí
30. 4. 2006 Odpovědnost za verbální šíření nenávisti Štěpán  Kotrba
30. 4. 2006 Stranické preference, volbní prognózy - jaký je v tom rozdíl? Štěpán  Kotrba
29. 4. 2006 Pražští mediální propagandisté mají strach Jan  Čulík
26. 4. 2006 Zelené naděje, růžové sny Jiří  Kouda, Milena Geussová
26. 4. 2006 Zelení: Posun hodnot Oskar  Krejčí
26. 4. 2006 Zelení: Nahoru a dolů Igor  Záruba