Hank  Williams

POZVÁNKA NA NEDĚLI

Atomové desky v Rádiu Hortus

21. 11. 2009

V neděli 22.11.2009 od 13:00 do 13:45 vysílá internetové Rádio Hortus "hudbu studené války ze zlaté éry americké národní bezpečnosti" - tedy autentické nahrávky z let 1945 až 1966. Nahrávky jsou dobovou reakcí na shození atomových bomb na Japonsko. Uslyšíme rozhlasová hlášení, pokyny z instruktážních amerických filmů civilní obrany a samozřejmě propagační a komerční písničky v podání např. Hanka Williamse, Bill Haleye a jeho Komet, Arthura Big Boy Grudupa a dalších. Pořad připravil Zdeněk Pecka, který skladby odborně komentuje.

Na světovém internetu jde o premiéru. "Radioaktivní písně" dokumentují panický strach Američanů, podezíravost, zejména poté, co první atomovou bombu odpálil i Sovětský svaz - a starším posluchačům vůbec poprvé představuje dobovou pop kulturu "na druhé straně".

◄ Hank Williams

Lockheed U-2 Aquatone Zdeněk Pecka vybíral asi z 250 skladeb - mimochodem finančně to byl extremně drahý projekt - a jsme opravdu rádi, že prvých 15 skladeb můžeme nabídnout chytrým posluchačům z našeho adresáře. V neděli od 13 hod. odvysíláme 1.část - druhou oznámíme na www.radiohortus.cz

Radio Hortus ZDE

špionážní letoun Lockheed U-2 Aquatone ►

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 20.11. 2009