Homosexualita = pedofilie?!

7. 9. 2010 / Fabiano Golgo

◄ Poprava homosexuálů v Íránu roku 2006. Sousedé viděli, že se líbali. Mladíci skončili takhle. Bylo jim 16 let.

Poněkud mě šokovalo, když jsem se dočetl od Josefa Víta novou informaci: že homosexualita a pedofilie jsou pro české lékaře prý sexuální deviace! Nevěřil jsem svým očím. V roce 1973 deklasifikovala American Psychiatric Association homosexualitu jako duševní chorobu. American Psychological Association Council of Representatives je následovala r. 1975. A ani předtím nebyla ve světě lékařského a psychiatrického výzkumu považována všeobecně homosexualita za patologický projev lidské osobnosti. Havelock Ellis napsal r. 1901, že homosexualita je vrozená, a tedy není nemorální, a dodal, že homosexuálové vynikajícím způsobem přispívají lidské společnosti. Sigmund Freud souhlasil s Ellisem, že je homosexualita přirozenou, vrozenou orientací, a že na ní tedy není možné pohlížet jako na nějakou formu patologie. Ve slavném dopise jedné americké matce r. 1935 Freud napsal:

Barack Obama oznámil, že bude investováno 50 miliard dolarů do americké infrastruktury

7. 9. 2010

Prezident Barack Obama požaduje vytvoření nového plánu na modernizaci americké infrastruktury, aby se oživilo americké hospodářství.

Podle plánu se bude investovat 50 miliard dolarů do budování nových silnic, železnic a letišť, včetně vysokorychlostní železniční sítě. K tomuto účelu bude založena nová banka pro americkou infrastrukturu.

Obama rozhodl oživit americké hospodářství tímto opatřením uprostřed zpráv, že americká ekonomika skomírá.

Vojenská policie a zpravodajství

7. 9. 2010 / Petr Jánský

Jsou dva útvary AČR, jejichž úkolem je vědět, co se v armádě a kolem armády děje a v případě potřeby zasáhnout. Jak úkol útvary plní, pověděl národu ve čtvrtečních Událostech Jan Pejšek, mluvčí min. obrany: "Žádný nákup minometů nebyl součástí střednědobého plánu, nebyly udělány žádné konkrétní přípravy na akvizici. To znamená, že vojenské zpravodajství ani vojenská policie neměly co sledovat." Tohle řekne dospělý člověk zcela vážně na kameru ZDE. A nic se nestane, nanejvýš ministr Vondra prohlásí, že useká chobotnici chapadla a ministr Kalousek se s premiérem Nečasem pohádají o to, kdo je větší armádní dinosaurus.

An English version of this article is in CLICK HERE

Co se divíte, pane Jánský?

Česká vláda není schopna dělat strategické případové studie

7. 9. 2010 / Jan Čulík

Na rozdíl od západních demokracií není česká vláda schopna dělat strategické případové studie. Kdyby v Británii nedejbože plánovali zavést poplatek u lékaře ve výši 30 nebo více korun, než by ho zavedli, musel by vzniknout od odborníků počítačový model, z něhož by vyplynulo, kolik chudších lidí či důchodců si nebude moci dovolit jít k lékaři a kolik lidí na neléčené choroby umře. Až na základě takové studie by pak vláda rozhodovala. To se týká všech rozhodovacích pravomocí a všech oborů lidské činnosti.

Česká vláda rozhoduje - přesně jako za komunismu - ideologicky, nikoliv podle toho, co je. To nezjišťuje. Všechno "ví předem".

An English version of this article is in CLICK HERE

Střední vrstvy. Německá realita a české iluze

7. 9. 2010 / Jan Keller, Petr Schnur

Ve všech evropských zemích probíhá proces sociální polarizace. V některých rychleji, v jiných pomaleji. Proces eroze již citelně zasáhl střední vrstvy i v tak bohaté zemi, jako je Německo. V mnohem méně bohaté České republice se zatím mnozí opájejí zcela falešnými nadějemi. Zejména mladí lidé žijí v iluzi, že jsou adepty vstupu do TOP vrstev.

Německé banky: "Nová regulace způsobí recesi"

7. 9. 2010

Německý bankovní svaz vydal varování, že plánované nové regulační opatření Basel III, které omezuje poměr půjčované likvidity k základnímu kapitálu na 33tinásobek, by od německých bank vyžadovalo vytvoření dodatečného kapitálu v hodnotě 36 miliard euro. V opačném případě by musely snížit nabídku peněz o bilion euro, což by v ekonomice způsobilo recesi.

Nový objev si patrně vynutí revizi základů fyziky:

"Konstanta jemné struktury" se ve vesmíru možná mění

7. 9. 2010

Tým astronomů získal studiem kvasarů nové údaje, které ukazují, že údajně neměnná konstanta jemné struktury (Sommerfeldova alfa konstanta), která charakterizuje intenzitu elektromagnetické síly, nabývá v různých částech vesmíru odlišných hodnot. Tento objev může přinést revizi základů fyziky. Výsledky dosavadního studia budou dnes prezentovány na výroční mezinárodní konferenci Joint European and National Astronomy Meeting (JENAM) v Lisabonu a článek s nimi bude následně publikován v časopise Physical Review Letters.

Zaháňanie rozpočtových strašiakov

7. 9. 2010 / Michal Feik

Zveřejněno s laskavým svolením slovenského politicko - společenského týdeníku SLOVO

Podobnosti českej a slovenskej politickej scény sú aj sedemnásť rokov po rozdelení väčšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Najnovšie dobehol obe vlády predvolebný strašiak s názvom "grécka cesta".

Podobne ako na Slovensku, aj v Čechách bola téma vysokého deficitu verejných financií pred voľbami témou číslo jeden. S tým rozdielom, že médiá v Čechách dokázali ešte väčšie kúzlo: zodpovednosť za výpadok príjmov kompletne pripísali sociálnej demokracii, ktorá štyri roky vôbec nebola vo vláde.

BrahMos I

Nová verze indicko-ruské křižující střely BrahMos bude nejrychlejší na světě

7. 9. 2010 / Štěpán Kotrba

Indie se brzy stane první zemí na světě, která bude mít křižující střely dosahující superrychlosti více než 6000 km/h. K podepsání dohody o společné spolupráci na dalším rozvoji indicko-ruských střel BrahMos dojde během návštěvy prezidenta Medvěděva v Indii. Nadzvukové střely BrahMos II. by měly mít dosah 290 km, což je méně, než je dolet stávajících střel BrahMos I. a měly by být připraveny pro operační nasazení v letech 2015-16.

V Rusku rostou ceny, hrozí dvouciferná inflace

7. 9. 2010

Rusko zasáhla vlna zvyšování cen. V pondělí prokurátoři z okolí Moskvy odeslali varovné dopisy řadě obchodů a upozornili na nepřijatelné zdražování zboží. Ministerstvo ekonomického rozvoje (MER) a Centrální banka (CB) zvýšily odhad úroveň inflace na konci roku z 6 na 8%. Nicméně nezávislí ekonomové prognózují ještě větší růst cen a předpokládají, že inflace může případně dosáhnout až dvojciferné hodnoty.

Vojna sa nekončí, vojna sa privatizuje

7. 9. 2010 / Eduard Chmelár

Keď prezident USA Barack Obama oznamoval skončenie bojových operácií v Iraku, jeho prejav sa zarážajúco ponášal na prejav Georgea Busha. Ani slovkom sa nezmienil o obrovskom utrpení Iračanov, zato hovoril o veľkom patriotizme svojho predchodcu, o amerických hrdinoch a nejakých neznámych vonkajších silách, ktoré spôsobili vojnu. Akoby rozprával o nejakej inej krajine a vôbec nepochopil situáciu.

Nič tak nie je vzdialené realite ako mediálne rozšírená predstava, že sa vojna skončila. Vojna iba zmenila svoju povahu. A to nielen preto, že v krajine ostáva 50-tisíc vojakov americkej armády, ale najmä preto, že do Iraku prúdi čoraz väčšie množstvo tzv. súkromných kontraktorov, ktorých je tam len v tejto chvíli vyše 75-tisíc.

Celý článek ZDE

Fašismus Paroubkovy ČSSD aneb proč už nebudu tuto stranu volit

6. 9. 2010 / Štěpán Kotrba

Bývalý předseda ČSSD, dnes poslanec Jiří Paroubek nikdy nepochopil ideovou základnu stany, které po nějaký čas šéfoval. Nepochopil, že pendreková represe neřeší příčiny negativních jevů a nepochopil, že politická strana se musí umět k lidem, spadlým na sociální a mnohdy i psychické dno postavit jen prevencí - musí se umět postarat, aby se z lidí nestali bezdomovci nebo narkomani, případně jinak "nepřizpůsobiví". Paroubek se ovšem zastává represivního programu sociální demokracie pro komunální volby na Praze 5, který sází zejména na pendreky (městské) policie. Sociálfašismus je z historie dobře znám... Demokracie i sociální spravedlnost ale nemůže být pouze pro "slušné" občany. Buď je a je pro všechny, nebo není.

Německo: Jaderná energie ještě nejméně do roku 2036

6. 9. 2010 / Marie Saša Lienau

Šéf SPD Sigmar Gabriel označil základní vládní dohodu o odstupňovaném prodloužení provozu "černým dnem pro energetickou politiku". - Místopředsedkyně frakce Zelených Bärbel Höhn oznámila, že se její strana zasadí o to, aby bylo toto rozhodnutí zvráceno. "Spolková vláda dnes postavila vlastní politickou soudržnost na bezpečnost obyvatelstva a blaho budoucích generací ", vyčetla CDU a FDP. Šéfka strany Die Linke Gesine Lötzsch shledala: "Atomová lobby se prosadila v zásadních otázkách. Spolková vláda pod kancléřkou Merkel ukázala, že ji lze vydírat."

Debata o ekologičnosti a (ne-)bezpečnosti jaderných elektráren rozděluje v Německu již tradičně i politickou scénu, ale jinak než v Česku. Pravicové strany a strany pravého středu z velké většiny atomovou energii podporují, levý střed až levice včetně Zelených odmítají. Koaliční vláda sociální demokracie se Zelenými v minulosti prosadila postupné odstavení jaderných reaktorů do roku 2022. Včerejší noční jednání nynější vládní pravicové koalice toto usnesení zvrátilo -- čistě ve prospěch atomové lobby, jak tvrdí široká levice.

K rozhovoru s Jochem

6. 9. 2010 / Boris Cvek

Když jsem v pátek ráno poslouchal Radiožurnál, dozvěděl jsem se ve výběru z českého tisku, že to nejzajímavější, co v ten den vyšlo, je prý rozhovor s Romanem Jochem v příloze Hospodářských novin (závdavek naleznete ZDE). To mne nakonec přimělo k tomu, abych si po dlouhé době koupil (tyto) noviny a přečetl si je. Autorem rozhovoru je Petr Honzejk. V úvodu je dobře zdůrazněno o Jochovi následující: "Sálá z něj racionalita. Zdůrazňuje, že se ke všemu podstatnému pročetl, promyslel. Nic neprocítil. Ani víru ne." Zde bych hned dodal, že v křesťanské tradici je zcela nemožné chápat víru jako něco, k čemu dospějete rozumem, co neprocítíte a zejména neprožijete. U Jocha a mnoha jemu podobných je víra postavena na Chestertonovi, čili na strachu, co všechno by se mohlo stát, kdybychom pozměnili tradiční hodnoty a nenásledovali předsudky "selského rozumu".

Čína v globalizujícím se světě

6. 9. 2010 / Milan Valach

Úvod

Zygmunt Bauman vypráví ve své knize Tekutá modernita příběh, který prožil se svou známou. Když jej vezla z letiště do hotelu, trvala cesta velmi dlouho, neboť vedla přes rušný a dopravou ucpaný střed města. O pár dní později jel zpět na letiště a použil taxík. Cesta trvala necelých 10 minut. Ovšem vedla přes velmi zanedbané části, obývané chudinou. Bauman z toho usuzuje (Bauman, s. 168), že jeho známá, pocházející z bohaté rodiny, podvědomě tuto část města vymazala ze své mentální mapy města. Podle jeho interpretace si všichni nevědomky vytváříme takové mentální mapy světa, v němž žijeme.

Systém především

6. 9. 2010 / Bohumil Kartous

Měl jsem možnost účastnit se prezentace výzkumného projektu jedné nadnárodní korporace, který se zaměřil na stav českého základního a středního školství. Reprezentativní prostor evokující vážnost a autoritativnost události, rota hostesek ve velmi konzervativních kostýmech, profesionální catering od firmy, která v ČR obsluhuje elitu.

Osazenstvo velmi dobře doplňovalo atmosféru navozenou prostorem, hosteskami a cateringem. Top manažeři, byznysmeni, ekonomičtí poradci politických špiček, vedení ministerstva školství, další politicky zainteresovaní. Koncentrace ekonomické moci byla na velikost sálu enormní, příště bych doporučil sportovní halu, která by byla schopna to absorbovat. Byl tam zástupce jedné učitelské oborové asociace, ale jeho manšestrové sako se mezi obleky od Huga Bosse vyjímalo jako ojedinělé.

Britský univerzitní učitel:

Francouzské školství ponižuje žáky

6. 9. 2010

Britský učitel na jedné z nejvýznamnějších vysokých škol v Paříži vyvolal ve Francii velkou veřejnou diskusi. Ostře totiž kritizoval francouzské školství. Poukázal na to, že francouzské školy ponižují žáky a mohly by se o mnohém poučit z jiných zemí, včetně Británie.

Peter Gumbel, který vyučuje na pařížském Ústavu politologie, vydává v těchto dnech knihu s názvem Děti se také střílejí . Kritizuje v ní kulturu ve francouzských školách, které žákům vštěpuje, že nestojí za nic. Gumbel tvrdí, že je to kontraproduktivní a je to v rozporu s francouzskými republikánskými tradicemi.

Pandur 8x8

Pandury nejen že neplavou, ale jsou rakvemi

4. 9. 2010 / Štěpán Kotrba

Zjištění Mladé fronty Dnes, že s takovou slávou nakoupené Pandury ztratily přídavným pancéřováním, nutným pro pobyt v Afghánistánu, svou obojživelnost, ještě nic není. Ony ztratily i váhové limity pro leteckou přepravu a nikdy nezískaly schopnost obrany po případném zaseknutí automatické střelecké věže. Ta, protože je naprosto nepancéřovaná, je klíčem k zneschopnění celého transportéru.

Transportér totiž nemá, na rozdíl od OT 64 SKOT či BVP boční střelecké průzory a tak se po eliminaci střelecké věže nemůže jakkoliv bránit útoku pěchoty...

Konec světa ....jak ho známe dnes

7. 9. 2010

Britské listy pokládám za nejvíce penetrující zdroj informací v naší republice. Mnoho článků řeší opravdové a nepovrchní současné světové problémy a hledá východiska z nastalých neutěšených stavů. Ale i v BL se většinou jedná o návrhy na nějakou změnu ve společnosti, její struktuře, organizaci nebo o jiné "přeroubování" prohnilého stromu civilizace, který pak po aplikaci onoho návodu má najednou začít dávat sladké plody, píše Milan Čech.

Čingischán, zakladatel mongolské říše.

Zrození mongolské říše

6. 9. 2010 / Lev Nikolajevič Gumiljov

<= Čingischán, zakladatel říše Mongolů

Muži s novými názory pak odcházeli ze svých kurení do lesů a do hor. Živili se lovem nebo krádežemi koní a ovcí svých sousedů. Sousedé na ně samozřejmě pořádali štvanice a narušitele tradic likvidovali, avšak počet lidí opouštějících svá sídliště se stále zvyšoval. Říkali si "lidé dlouhé vůle".

Velká step

Třinácté století bylo bezpochyby nejobtížnějším stoletím ruských dějin. Žádná jiná epocha nezrodila větší množství dějinných mýtů, než toto poslední století existence Kyjevské Rusi. Byly k tomu dosti závažné důvody: etnogeneze Rusi, jak již bylo řečeno, vstoupila ve 13. století do obskurační fáze. Pokud by se vše omezilo na nerušený rozvoj etnického systému, zaznamenali bychom v takovém případě pouze hrůzný nárůst destruktivních tendencí, které se začaly projevovat už ve druhé polovině 12. století. Avšak etnogeneze Kyjevské Rusi byla navíc ztížena etnickými kontakty s představiteli naprosto odlišných superetnosů: mongolského ulusu 1) a "křesťanského světa".

Rwandská genocida ve světle aktuální zprávy OSN

6. 9. 2010 / Daniel Veselý

Aktuální zpráva OSN viní rwandskou armádu ze spáchání válečných zločinů a možná i genocidy na hutuském obyvatelstvu v Demokratické republice Kongo v 90. letech. V čele rwandské armády stál rwandský prezident Paul Kagame, který v nedávných volbách svůj úřad obhájil. Jde o prozápadního politika, jenž se přízni mezinárodní komunity (tedy především Spojených států a jejich spojenců -- pozn. aut.) těší od počátku 90. let, což je na vrcholového afrického předáka celkem dlouhá doba. Zároveň se jedná o jednoho z nejbrutálnějších hrdlořezů světového kalibru.

BRITÁNIE:

Obrovský skandál týkající se premiérova šéfa pro komunikaci s médii

6. 9. 2010

Andy Coulson, bývalý šéfredaktor tvrdě bulvárního britského deníku News of the World, vlastněného firmou Ruperta Murdocha News International, se octl uprostřed vážného skandálu: údajně totiž žádal reportéry, aby ilegálně hackersky pronikali do soukromých rozhovorů čelných britských politických osobností. Skandál vrhá velmi špatné světlo i na současného britského konzervativního premiéra Davida Camerona. Kritikové, poukazují na to, že Cameron prokázal nedostatek soudnosti, když jmenoval Coulsona šéfem oddělení pro komunikaci s médii, tedy svým "spin doctorem".

Rodokmen, geny a Buddhův zub

6. 9. 2010 / Jan Kadubec

Když Goethovi kněz uděloval poslední pomazání, umírající prý k němu pronesl: Pomažte mi ještě i boty, aby mi na tak dlouhé cestě nevrzaly.

Občas se dívám i na televizi. Když si připravuji něco k snědku, tak si ten debilizátor pustím skoro vždycky. Se zájmem sleduji dokonce i reklamy, připadají mi naprosto stupidní, no ale to je věc vkusu. Také tam velmi často vídám přenosy bohoslužeb, záběry z procesí k všelijakým posvátným místům a pořady o lecjakých svatých, blahoslavených apod. V rádiu zase slýchám náboženskou propagandu (to komunisti byli v tomto směru úplní žabaři) a také mockrát si poslechnu úvahy teologů o Božské Prozřetelnosti. Nenechávám si ujít nedělní ranní půlhodinku na Vltavě (od půl osmé do osmi), kde katoličtí, ale i ti protestantští, pravoslavní, řeckokatoličtí, a jiní profesoři a doktoři teologie vysvětlují jednotlivé věty z Písma svatého. V tiskovinách čtu všelijaká pojednání o víře. Nejvíce se mi líbí toto tvrzení: Celá Pravda nesmíchaná s omyly je jen v Církvi katolické. Proto to nejlepší, co člověk může udělat, je stát se katolíkem. (R. Joch, 26.4.2005).

Hodnocení tatarského vlivu na ruský superetnos z perspektivy nomádského myšlení

6. 9. 2010 / Karel Dolejší

Lev Gumiljov si v kapitole knihy Od Rusi k Rusku věnované vzniku mongolské říše připravuje pozici pro výklad podle něj zásadně pozitivního vlivu ruského spojenectví s následnickým útvarem Čingischánovy říše - tatarskou Hordou, jež později uzavřel Alexandr Něvský (pasáž věnovanou těmto událostem přineseme zase jindy). Otevření se tatarskému vlivu v době, kdy pasionarita v Kyjevské Rusi upadala, podle Gumiljova zachránilo ruské etnikum před kolonizací a faktickým vstřebáním katolickou Evropou, která pravoslavné Slovany nepovažovala v plném slova smyslu za lidi.

Kolik vydrží akademické centrum pro studium resilience (odolnosti)?

6. 9. 2010

Ve volném putování, kde se autor snaží zachytit ozvěny významných událostí spojených s narůstajícím povědomím o naší neblahé situaci, se tentokrát dostaneme do Švédska. Zdejší Stockholm Resilience Centre (pro slovo resilience se nabízejí překlady pružnost, odolnost, houževnatost, nezlomnost) je natolik důležitou institucí, že se k ní na těchto stránkách ještě navrátíme, napsal Tomáš Hyjánek.

Jak to bylo doopravdy...?!?

6. 9. 2010 / Ladislav Žák

Pokud se mezi námi ještě najdou lidé, kteří se dokážou kriticky zamýšlet nad úrovní zpravodajské práce v našich masmédiích, dovolím si jim předložit možná docela názornou pomůcku. Před týdnem jsme se dozvěděli, že muž ozbrojený automatickou zbraní postřílel v Devínské Nové Vsi blíže nespecifikovaný počet svých spoluobčanů a poté spáchal sebevraždu. Přes veškerou tragičnost je to příběh jednoduchý jako facka, protože stačí vědět, kdo střílel, čím střílel, na koho střílel, proč střílel a jaký toho všeho byl výsledek. Více parametrů tenhle příběh jako zpravodajské téma prostě nemá. Kromě odpovědi na motiv, tedy na to, proč vlastně střílel, jde u všeho ostatního o odpovědi více než prosté, protože popsat útočníka, stejně jako oběti a zbraň, je za daných okolností záležitost velice jednoduchá.

Pokus zbavit ministra zdravotnictví svéprávnosti

6. 9. 2010 / Josef Mrázek

Zaslouženou pozornost vyvolala zpráva, že po předvolání na vedení TOP 09 ministr Heger pod nátlakem ustoupil od svého záměru zmírnit následky navržených úprav ve zdravotnictví a přistoupil naopak na jejich zostření. To, bohužel, naznačilo, že naděje vyvolané ministrovými umírněnými projevy nebyly na místě.

Anketa Romano hangos: Francouzská vláda začala po několika incidentech vypovídat bulharské a rumunské Romy a rušit jejich tábořiště

Můžete porovnat vztah k Romům v cizině se vztahem k Romům v ČR? A jakou máte zkušenost s "cizími" Romy?

6. 9. 2010 / Pavel Pečínka

Helena Krobotová
Bývalá romská poradkyně v Jeseníku, nyní v Kanadě.
V zahraničí jsem žila - v Mexiku i v Kanadě, různě cestovala po Evropě. V cizině jsem nikdy nepocítila ty špatné pohledy a odstup, zaškatulkování podle mé barvy pleti při prvním jednání s lidmi tak jako v České republice. Lidé v cizině nejsou s prominutím takoví hulváti jako mnoho Čechů, u nichž se dá při prvním kontaktu poznat že nemají rádi Romy. V cizině to těm lidem většinou slušnost nedovolí, i když si třeba myslí občas taky něco špatného o Turcích a Indech. V ČR existuje stále živený rasismus přenášený z generace na generaci. Indové tady v Kanadě na mě mluví paňdžábským jazykem a berou mě za svou, samotní Kanadani mě berou za Indku a celkově tady v této velké zemi necítím žádný rasismus a xenofobii. Shrnutí -- pro českého Roma se v cizině žije lehčeji a lépe (když má práci a není na sociálních dávkách).

Nahoře to prostě fouká

3. 9. 2010 / Petr Havlík

Mnozí z nás to mají nastavené tak, že nová sezóna začíná právě teď -- 1. září. Rytmus školních roků mají zafixovaný zejména ti, kteří mají děti školou povinné, ale funguje i v mnoha firmách a institucích. Nová sezóna začíná sice mimořádně chladným počasím, ale přesto lze předvídat, že nás čeká další horký politický podzim. Ještě nedozněly všechny dozvuky předchozí předlouhé volební kampaně a už jsme opět zaplavování billboardy a megabillboardy.... Favorité voleb už zase plánují utratit další desítky milionů korun, aby nás přesvědčili, že právě oni jsou těmi správnými. Není divu, že to v čerstvé vládní sestavě skřípe. Inu, volby jsou volby.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za červenec 2010

3. 8. 2010

V červenci 2010 přispělo finančně na Britské listy 234 osob celkovou částkou 57307.45 Kč. Příjem z reklamy byl 4000 Kč. Na kontě Britských listů v Raiffeisenbance jsme měli 31.7. 2010 částku 324 934.53 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní 2041,81 euro. Jsme plni uznání vůči čtenářům Britských listů, že na nedávno zveřejněnou prosbu o finanční podporu reagovali během několika týdnů darováním celkové částky více než půl milionu korun. Mnohokrát děkujeme a prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.