Čeští výrostci zmlátili mladého Rusa "za 21. srpen"

23. 8. 2010 / Fabiano Golgo

Boris N. (toto není pravé jméno, které je redakci BL známo) žije v České republice pět let. Přivezla ho do Prahy jeho matka, která pracuje jako účetní pro jednu firmu mobilních telefonů. Boris je ale schizofrenik, takže občas slyší hlasy, které mu říkají věci, které se nám zdají bizarní. Schizofrenici většinou žijí téměř normálním životem. Mají občasné psychotické okamžiky, kterých si přátelé či kolegové ne vždy všimnou.

An English version of this article is in CLICK HERE

Vědecké studie z poslední doby poukazují na vazbu mezi užíváním marihuany a schizofrenií. Kouření marihuany může vyvolávat záchvaty schizofrenie. Boris si je toho nebezpečí vědom. Kouřil totiž marihuanu mnohokrát a vždycky dospěl k témuž výsledku: kdykoliv si zapálil, vyvolalo to u něho dvě až tři hodiny halucinací, které vyvolaly schizofrenní záchvat. Proto už marihuanu nekouří.

Tuto sobotu Borise pozvala jeho známá, která se mu líbí, na mejdan do jejího bytu, zatímco jsou její rodiče na dovolené v Řecku. Na mejdanu byl nucen dýchat sekundárně marihuanový kouř, protože byt byl malý a všichni tam už delší dobu marihuanu kouřili.

V důsledku vystavení marihuaně začal Boris přítomným náhle vykládat o svém strachu a o svých podivných fantaziích. Přítomní mladí lidé nevěděli o jeho schizofrenii a požádali ho, aby odešel. Jakmile byl venku na ulici, nedaleko nákupního střediska Eden ve Vršovicích, tři chlapci, kteří s ním byli na večírku, šli za ním a rozhodli se ho zmlátit. Řekli mu, že je 21. srpna a že se musejí pomstit za to, co toho dne v roce 1968 udělali Rusové.

Na fotografii vidíte, jak Boris skončil - na násilí českých chlapců nereagoval.

Borisovi je 19 a měří 168 cm. Říká, že čeští chlapci, kteří ho napadli, byli ve věku od 17 do 19 let a byli o dost vyšší. Není známo, zda to bylo také odvetou za ruskou okupaci r. 1968, ale výrostci ukradli Borisovi jeho mobilní telefon (kdyby byl Němec, mohli by říci, že mu telefon ukradli v rámci Benešových dekretů...)

Ruský mladík doklopýtal pak k nejbližší telefonní budce a vytočil nouzové číslo a požádal o pomoc. Když uvedl své jméno, žena na druhé straně drátu se ho zeptala, odkud je. Řekl, že z Volgogradu, a tak mu sdělila, že bude muset za příjezd sanitky zaplatit 2000 Kč. Řekl, že 2000 Kč nemá, ale má pojištění, protože má v ČR trvalý pobyt. Žena však zavěsila, když řekl, že pojištění má doma, nikoliv u sebe.

Zavolal pak policii, ale ti ho požádali o číslo občanského průkazu. Řekl jim, že ho nechal doma. Tak mu policie oznámila, že nepřijede, ani Boris nemůže přijít na policejní stanici sepsat protokol, přestože krvácí a potřebuje pomoc - protože u sebe nemá občanku.

Boris se vzdal a doklopýtal domů, kde ho ošetřila sousedka, která pracuje jako zdravotní sestra na soukromé klinice. Zadarmo.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 23.8. 2010